Εφορία: Εορταστικές εφόδους από τους ράμπο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/12/2018 - 21:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά ενόψει το εορτών έχουν ξεκινήσει οι «ράμπο» της .

Οι σαρωτικοί έλεγχοι επικεντρώνονται σε εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές, πολυτελή εστιατόρια και τις εταιρείες που τα διαχειρίζονται, σε νυχτερινά μαγαζιά όπου εμφανίζονται επώνυμοι καλλιτέχνες, καθώς και στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Στη μάχη θα ριχτούν όλα τα κλιμάκια που διαθέτει η υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Οι «ράμπο» της εφορίας θα «παραθερίσουν» και σε χειμερινά θέρετρα με στόχο να βρουν παραβάτες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και πανσιόν.
Συγκεκριμένα, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων, που γίνονται κρατήσεις, αλλά και με τηλεφωνικές επαφές ως πελάτες, εφοριακοί θα ελέγχουν την πληρότητα των μονάδων και τις μέσες τιμές δωματίων. Στην επόμενη φάση, είτε θα γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι διασταυρώνοντας τα στοιχεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο των ελεγκτών, κάθε περιοχή που μπαίνει στο μικροσκόπιο θα χαρτογραφείται από τα κλιμάκια βάσει οικονομικού μεγέθους της επιχείρησης, τις καταγγελίες αλλά και το ιστορικό φορολογικής παραβατικότητας και θα ελέγχεται. Βέβαια, οι ελεγκτές δεν θα επικεντρώνονται σε τυπικές παραβάσεις, αλλά θα στοχεύουν στη διαπίστωση ουσιαστικών, όπως είναι η χρήση πλαστών ή εικονικών στοιχείων, η μη απόδοση ΦΠΑ, η τέλεση λαθρεμπορικών πράξεων σε προϊόντα κ.λπ.

 

Loading...


  • europalso

    ideascentral