: Λάθη εντόπισαν μισθωτοί και λογιστές στα ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του οργανισμού και όσους είχαν παράλληλη μισθωτή εργασία για το 2020.

Πού πρέπει να απευθυνθούν οι ασφαλισμένοι

Οι που έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, μπορούν να το καταβάλουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως 31/8/2021.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην οποία υποβλήθηκαν δηλώσεις από τους ασφαλισμένους, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ασφαλισμένοι με παράλληλη μισθωτή απασχόληση, καθώς και τα πρόσωπα που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Κατά την πρώτη εφαρμογή και έως την Τρίτη 31η Αυγούστου 2021, παρέχεται δυνατότητα υποβολής αίτησης – δήλωσης περί παράλληλης ή μη μισθωτής απασχόλησης, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως Ιούνιο 2021.

Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχαν διαπιστωθεί λάθη τα οποία αναγνώρισε ο ΕΦΚΑ, καθώς κατά την δεν ελήφθησαν υπόψη εισοδήματα μισθωτών υπηρεσιών σε μεμονωμένες περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης εκ παραδρομής, εξαιτίας λανθασμένης παραδοχής στο μηχανογραφικό σύστημα.

 

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ