Διαγνωστικές εξετάσεις: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις με 1 και 3 ευρώ – Πώς κλείνονται δωρεάν ραντεβού

Σύμφωνα με το Έθνος, ξεκίνησαν οι επιπλέον χρεώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις. Με βάση ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, από την 1η Μαΐου για κάθε αιματολογική εξέταση ο πολίτης πρέπει να καταβάλει επιπλέον της συμμετοχής του 1 ευρώ, ενώ για κάθε απεικονιστική εξέταση 3 ευρώ.

Ήδη από χθες τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έχουν αρχίσει να εισπράττουν τα χρήματα από τους ασθενείς, παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ που θα μεταφέρονται τα χρήματα αυτά των ασφαλισμένων και πως θα δικαιολογούνται στην απόδειξη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις σε δημόσιες δομές χωρίς τις επιπλέον χρεώσεις, ενώ δημιούργησε και πλατφόρμα για ψηφιακά ραντεβού σε μονάδες υγείας που αφορούν όμως προς ώρας μόνο τις αιματολογικές εξετάσεις και την επιπλέον χρέωση των 1 ευρώ.

Άλλωστε είναι άγνωστο εάν δημόσιες δομές διαθέτουν τα απεικονιστικά μηχανήματα για να μπορούν οι ασφαλισμένοι να πραγματοποιούν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις και μάλιστα χωρίς μεγάλες αναμονές.

Η πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr άρχισε να λειτουργεί από σήμερα για αιματολογικές εξετάσεις και ραντεβού στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ο υπουργός Υγείας κατά τη συνήθη τακτική του ανέβασε στα social media βίντεο στο οποίο κάνει ο ίδιος προσομοίωση κλείνοντας ένα ραντεβού. Αξιοσημείωτο είναι πως στο Λεκανοπέδιο, για άγνωστους λόγους διαθέσιμο είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής.