: – Νέα στα πρότυπα της 3ΓΒ/2023 αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Η νέα πολυπροκήρυξη, η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θα αφορά απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα.

Σημειώνεται ότι, η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά. Τον νέο αυτό διαγωνισμό είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, από το περασμένο καλοκαίρι.

Στα δύο η προκήρυξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή είναι η προκήρυξη να σπάσει στα δύο, για να μη δημιουργηθούν πάλι τα γνωστά τεχνικά προβλήματα κατά τη διαδικασία των αιτήσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ.

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά στους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο στα μέσα Μαρτίου. Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ακολουθήσει και η δεύτερη προκήρυξη για 1.900 αποφοίτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Αυτή την περίοδο τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής συγκεντρώνουν όλα τα αιτήματα των φορέων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική κατανομή και να προχωρήσει στις απαραίτητες υπογραφές από το υπουργείο Εσωτερικών. Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης ΔΕ και ΥΕ με όριο ηλικίας 18-65 ετών.

Για την κατηγορία ΥΕ τα κριτήρια επιλογής είναι: απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980, χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, αριθμός ανήλικων τέκνων και ιδιότητες ΑμεΑ. Για την κατηγορία ΔΕ τα βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι: βαθμός τίτλου σπουδών (Λυκείου, ΤΕΕ ή πιστοποιημένου ΙΕΚ), δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, γνώση χειρισμού Η/Υ (για διοικητικές θέσεις), γνώση ξένων γλωσσών και συναφής εμπειρία με το αντικείμενο των θέσεων. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη αυτή είναι: ΔΕ Οδηγοί Γ’ Κατηγορίας, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Εργάτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, ΔΕ Χειριστές Κομπρεσέρ, ΔΕ Ψυκτικοί, ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων.