«Στην πρώτη πανδημία η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα μας αλλά τώρα έχουμε χειρότερο κύμα. Από τη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα είμαστε 70% κάτω. Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της της Πανελλήνιας τουριστικής και επαγγελματικής ένωσης εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι μιλούν στο Newsbomb για την δραματική κατάσταση που βιώνουν με την πανδημία.

Για πτώση τζίρου στην εστίαση που τις καθημερινές φτάνει έως και το 80% έκαναν λόγο επιχειρηματίες του κλάδου που συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη με την οποία ζητούνται μέτρα στήριξης μετά τους νέους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος και απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση διαμηνύουν ότι δεν θα γίνουν αστυνομικοί ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του κλάδου «και όχι για τα μάτια του κόσμου». «Εμείς θέλουμε όλους τους πελάτες» λένε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, η συμμετοχή στην απεργία της εστίασης είναι καθολική αν και, όπως κατήγγειλε, υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να κερδίσουν σε βάρος του κλάδου που αγωνίζεται για τα δικαία αιτήματά του.

«Στην πρώτη πανδημία η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα μας αλλά τώρα έχουμε χειρότερο κύμα. Από τη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα είμαστε 70% κάτω. Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της της Πανελλήνιας τουριστικής και επαγγελματικής ένωσης εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος

«Δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται ζητάμε άμεσα μέτρα, να υπάρξει μείωση των ενοικίων, να έχουμε ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις ο δεύτερος μεγάλος εργοδότης της χώρας να μείνει ζωντανός» διεμήνυσε από την πλευρά του ο Γιάννης Δαβερώνης ο οποίος έκανε λόγο για πτώση τζίρου που φτάνει το 50% τα Σαββατοκύριακα και 80% τις καθημερινές.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να μιλήσει με τους απεργούς στους οποίους εξήγησε – με αφορμή τα παράπονά τους για τα πρόστιμα – ότι οι ποινές δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ότι τα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να περιοριστεί ο ιός και να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά.

Οι εξηγήσεις ωστόσο του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έπεισαν όλους τους παριστάμενους με ορισμένους να ζητούν την αποχώρησή του και κάποιους να του κουνούν επιδεικτικά τα κλειδιά των τους.

Όπως είπε ο εστιάτορας Λεωνίδας Διακάτος ο λόγος που μίλησε έντονα στον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν γιατί «μας λέει αχάριστους. Μας είπε ότι μας έδωσε 32 δισ. Τον ρώτησα που είναι και δεν μου απάντησε. Πότε θα πάρουμε τις προκαταβολές. Είδα τους προέδρους ότι τον είχαν με αγκαλιές και χαιρετούρες, άμα βλέπω ψέματα στα ψέματα οργίζομαι»