– Ποιά αναμένεται να παραμείνουν κλειστά – Την ίδια μέρα θα γίνει ο .

Ο αγιασμός αναμένεται να γίνει μετά τις 8.30 το πρωί. Το κάθε σχολείο θα ενημερώσει για την ώρα του αγιασμού τους γονείς και τους μαθητές.

Ωστόσο, αναμένεται να βγει σχετική απόφαση για το ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας, εντός των επόμενων ωρών .

Λόγω της κακοκαιρίας που έχει πλήξει τον Βόλο, το Πήλιο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τη Σκιάθο, τα Φάρσαλα και άλλες περιοχές, είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Οι καταστροφές σε Τρίκαλα, Βόλο, Πήλιο, Καρδίτσα είναι ανυπολόγιστες, δρόμοι και γέφυρες έχουν καταρρεύσει και την επόμενη εβδομάδα, εφόσον ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες, αναμένεται να γίνει καταγράψει τις ζημιές.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή και αναμένονται νεότερα προγνωστικά στοιχεία με τις περιοχές όπου θα χτυπήσουν τα φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποίηση για νέο κύμα κακοκαιρίας

Παρότι ο καιρός φτιάχνει το Σαββατοκύριακο, οι καταστροφές στις παραπάνω περιοχές καθώς και σε χωριά, είναι ανυπολόγιστες, δρόμοι έχουν καταρρεύσει και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, και δεν προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών μέχρι τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή και αναμένονται νεότερα προγνωστικά στοιχεία με τις περιοχές όπου θα χτυπήσουν τα φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Κλειστές οι εκπαιδευτικές μονάδες του δήμου Τρικκαίων

Η αρχή έγινε σήμερα, με τον δήμο Τρικκαίων, ο οποίος ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου είναι κλειστές οι εκπαιδευτικές μονάδες της ευθύνης του, λόγω της σφοδρότατης καταιγίδας «Daniel» που πλήττει και την περιοχή.

Κλειστοί θα παραμείνουν:

Παιδικοί, βρεφικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Τρικκαίων

ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Τρικκαίων

Ολες οι σχολικές μονάδες, βάσει της απαγόρευσης κυκλοφορίας που εξέδωσε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

Έτσι, δεν πραγματοποιούνται ούτε οι προγραμματισμένες εξετάσεις για μετεξεταστέους/ες μαθητές/τριες.

Σε κάθε περίπτωση, οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες, οι οποίες θα ληφθούν από δήμους και περιφέρειες.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο αναφορικά με τη λειτουργία Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων 2023 2024:

Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία, με την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 και πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου, καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (Α ́109 ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Η εγκύκλιος για τη λειτουργεία των δημοτικών σχολείων:

Η εγκύκλιος αναφορικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων: