Αναπληρωτές – Ακτοπλοικά: Επικοινωνία με ΠΝΟ και Υπουργείο Ναυτιλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/09/2018 - 21:33 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/09/2018 - 21:47

ΠΕΑΔ-ΠΑΣΑΔ : Επικοινωνία με την ΠΝΟ και το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις μετακινήσεις με την ακτοπλοΐα. Σήμερα το απόγευμα σ' επικοινωνία που είχαμε με την ΠΝΟ γνωστοποιήσαμε την ανάγκη μετακίνησης μεγάλου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικων με την ακτοπλοΐα τις αμέσως επόμενες μερες και ζητήσαμε, αφού εξηγήσαμε την κατάσταση κι απολύτως σεβόμενοι την απεργία τους, να βρεθεί μια λύση γι' αυτό.

Απ' τη μεριά της η ΠΝΟ θεώρησε χρήσιμη την ενημέρωση που της έγινε και συμφωνήθηκε νέα επικοινωνία για το θέμα αύριο το πρωί.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η απεργία της ΠΝΟ ισχύει μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

Για άλλη μια χρονιά τώρα χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί θα κληθούν τις αμέσως επόμενες μέρες να στελεχώσουν τα δημόσια σχολεία της χώρας τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και χιλιάδες απ' αυτούς θα πρέπει να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά.

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑ.Σ.Α.Δ.) την προηγούμενη σχολική χρονιά κατάφεραν με συντονισμένες δράσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας να αναδείξουν το μείζον ζήτημα του κόστους αυτών των μετακινήσεων, κόστος που έρχεται να προστεθεί στο συνολικό που προκύπτει απ' την υποχρέωση όσων προσληφθούν να παρουσιαστούν εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων στις περιοχές τοποθέτησής τους. Κόστος που αυξάνεται για όσους και όσες πρέπει να μετακινηθούν μετά απ' τις έδρες των διευθύνσεων εκπαίδευσης, στη συνέχεια, στον τόπο της οριστικής τους τοποθέτησης.

Έτσι, πέρυσι επετεύχθη, σε συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, η παροχή έκπτωσης 50% τον Σεπτέμβριο του 2017, τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και στη λήξη του σχολικού έτους.

Στη συνέχεια νομοθετήθηκε το Μεταφορικό Ισοδύναμο που περιέλαβε και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στους δικαιούχους ανταποδοτικής έκπτωσης και που αφορά τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν προς: Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιο Μηνά, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίμο, Νίσυρο, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμο, Σάμο, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριμο.
Ωστόσο, το μόνιμο αυτό μέτρο δεν συμπεριλαμβάνει αυτή την περίοδο νησιά που δέχονται πολύ μεγάλο αριθμό αναπληρωτών όπως π.χ. Κρήτη, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο κ.α.

Η Π.Ε.Α.Δ. κι ο ΠΑ.Σ.Α.Δ. έγκαιρα, απ' τον περασμένο Ιούλιο κι εντονότερα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου στην έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς να προβλεφθεί μια (αντίστοιχη με την περσινή χρόνια) πολιτική διευκόλυνσης για όσους και όσες δε θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του Μ.Ι.
Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε, μετά και τη σημερινή μας επικοινωνία, μέχρι τώρα, παραμονές της πρόσληψής μας άρα και της μετακίνησής μας, δεν υπάρχει πρόοδος στο αίτημά μας.

Θεωρούμε αναγκαίο και αναμένουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να επιδειχθεί η απαιτούμενη ευαισθησία και να ισχύσει ό,τι και την προηγούμενη χρονιά.

Οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν επαιτούν, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΠΑΣΑΔ-ΠΕΑΔι

Loading...
  • europalso   ideascentral