: Οι ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στην έχει συμπαρασύρει την τιμή στο σουβλάκι σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Στα ύψη οι τιμές

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει άνοδο περίπου 10%, με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να δίνουν μάχη προκειμένου να μην αυξηθεί κι άλλο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, μίλησε στο Newsbomb, «για την ανάγκη να αυξηθούν οι τιμές λόγω της αύξησης των πρώτων υλών».

Ενώ διευκρίνησε πως μόνο «ένα τμήμα του κλάδου έχει προχωρήσει σε αύξηση 10%. Σταδιακά θα προχωρήσουν όλοι οι κατστηματάρχες σε αυξήσεις αν δεν υπάρξουν μέτρα για να κατέβουν οι τιμές σε ενέργεια και καύσιμα. Η κάθε επιχείρηση ανάλογα με τα κόστη που έχει προβαίνει σε αυξήσεις».

Η αύξηση τιμών είχε ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, η ρωσική εισβολή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ωθώντας ακόμα παραπάνω την τιμή, με τον κ Καββαθά να επισημαίνει πως «έχει αυξηθεί το αλεύρι και το ηλιέλαιο και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει και η τιμή της πίτας στο ». Μάλιστα ανέφερε πως η τιμή στο ηλιέλαιο έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε έξι μήνες.

Η Θεσσαλονίκη πιο ακριβή από την Αθήνα

Οι τιμές στη Θεσσαλονίκη έχουν σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο από αυτή της Αθήνας. Ενδεικτικά το σουβλάκι πίτα με γύρο που κόστιζε «μέχρι πρότινος 3.30 πλέον κοστίζει 3.50 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας στο Newsbomb.gr. Συμπληρώνοντας ότι «έχει ανέβει 20 λεπτά εδώ και 2μιση μήνες». Ωστόσο, στην Αθήνα, το τυλιχτό με γύρο από τα 2.50 ευρώ έχει αγγίξει τα 2.80.

Περίπου στο 10% αύξηση έχει σημειωθεί και στο τεμάχιο το σουβλάκι (καλαμάκι) η τιμή του οποίου κυμαίνεται από το 1.50 έως και τα 2.00 ευρώ.

Ο κ. Φιλοκώστας αρκετά απογοητευμένος σχολίασε πως «υπάρχει μια τάση να μην ψωνίζουν όπως παλαιότερα γιατί έχουν ακριβίνει τα πάντα. Το απόθεμα που είχε ο καταναλωτής για να βγει και να ξοδέψει, τώρα πάει σε βενζίνη, ρεύμα και δεν του περισσεύει για τη διασκέδασή του».