αντιμετώπισαν περιστατικό επιληπτικών κρίσεων μαθήτριας στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου ελλείψει ασθενοφόρου.

Η ερώτηση

Κυρία και Κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έκανε στην επίσημη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου ανέφεραν ότι:

«Στις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μαθήτρια του σχολείου εκδήλωσε δύο επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, η πρώτη εκ των οποίων ήταν μικρής διάρκειας και έντασης και αντιμετωπίστηκε από τη Διευθύντρια και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Δύο ώρες αργότερα όμως, ακολούθησε δεύτερη κρίση, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό της μαθήτριας κατά την πτώση της και εκλήθη από την Υποδιευθύντρια το ΕΚΑΒ, από το οποίο υπήρξε η ενημέρωση ότι για την περιοχή υπήρχαν μόνο δύο ασθενοφόρα, τα οποία βρίσκονταν σε τροχαία ατυχήματα και δεν γνώριζαν πότε θα ήταν διαθέσιμα, καθώς θα ξεκινούσαν από την Πάτρα».

Οι υπηρεσίες του «ΕΚΑΒ» δεν επικοινώνησαν μαζί τους, παρά μόνον ύστερα από δύο ώρες, οπότε
και η μαθήτρια είχε αποχωρήσει με τη μητέρα της. Όπως προκύπτει και όπως τονίζουνοι ανωτέρω καθηγητές με αφορμή το ως άνω περιστατικό: «είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του σχολείου με σχολικό νοσηλευτή, καθώς σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των μαθητών, χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας και παρέμβασης και άλλα περιστατικά». Υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα ότι: «Η έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή είναι ένα γενικότερο πρόβλημα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στην τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου;

2. Για ποιους λόγους δεν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα ασθενοφόρα, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Πύργου και πώς προτίθεσθε να καλύψετε άμεσα την εν λόγω σοβαρότατη έλλειψη;
Η ερωτώσα Βουλευτής
ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ