Ερώτηση Βουλευτού Β΄Πειραιά, Σοφίας Ασημακοπούλου στη Βουλή σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων στα Χανιά.

Η ερώτηση

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, έντονες είναι οι αντιδράσεις που αφορούν στις αιφνιδιαστικές προτάσεις του Υπουργείου σας και αφορούν σε συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, ιδιαίτερα, εν μέσω της «πανδημίας», ενώ την αντίθεσή της εκφράζει και η Δημοτική Αρχή Κισάμου. Ταυτόχρονα, με σχετική επιστολή διαμαρτυρίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν αιφνιδίως, στις 12-10-2021 για το ότι, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου σας, επίκειται η σύμπτυξη των τριών τμημάτων της Β’ τάξης σε δύο.

Αυτή η εξέλιξη, όπως τονίζουν, θα έχει ως αποτέλεσμα, καθένα από τα τμήματα να αποτελείται από 24 μαθητές, αντί για 16, που είναι ως τώρα. Και όλα αυτά, μάλιστα, την στιγμή που όλοι οι προηγούμενοι μήνες της «πανδημίας», ανέδειξαν την αναγκαιότητα της τήρησης αποστάσεων και της μείωσης των μαθητών ανά σχολικό τμήμα.

Ταυτόχρονα, τονίζουν οι ως άνω γονείς ότι, επειδή, αυτή την περίοδο, το νησί βρίσκεται σε μία τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα, αυτή η απόφαση θα μπορούσε να αποβεί άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου σε μία ενδεχόμενη διαδικασία εκκένωσης των κλειστών χώρων του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
2

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση της ως άνω σχετικής απόφασης, που αφορά στις συγχωνεύσεις – συμπτύξεις των τμημάτων στα σχολεία των Χανίων, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, δεδομένης της ανάγκης για την ελαχιστοποίηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, τόσο προς αποφυγή της νόσησης των μαθητών από τον κορωνοϊό, όσο και προς αποφυγή ατυχημάτων σε περίπτωση σεισμού λόγω συνωστισμού ;

Η ερωτώσα Βουλευτής
ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ