Βασίλης Κικίλιας: Δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές όλων των βαθμίδων πριν ανοίξουν τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2020 - 12:41 | Author: Newsroom Ipaidia

Βασίλης Κικίλιας: Δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές όλων των βαθμίδων πριν ανοίξουν τα σχολεία.  Μιλώντας για τη μελλοντική άρση του lockdown, ανέφερε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, μόνο αν σε καθημερινή βάση σημειωθούν κάτω από 500 κρούσματα.

O Υπουργός Υγείας μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στο lockdown, αλλά και στο πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων,

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο MEGA και συνέχισε: «Όσον αφορά τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων».

Μιλώντας για τη μελλοντική άρση του lockdown, ανέφερε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, μόνο αν σε καθημερινή βάση σημειωθούν κάτω από 500 κρούσματα. «Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: