Πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.

Οι βάσεις για το 2017 αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί από 21 έως 28 Αυγούστου , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του .

Στο πεδίο των η εικόνα είναι ξεκάθαρη αφού οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να αποτυπωθούν και σαν εικόνα των βάσεων των σχολών προτίμησης τους.Στο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων εκτιμάται άνοδος των βάσεων από 500 μόρια και άνω , ειδικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται εκτίναξη τους έως και 1200 μόρια σε κάποια τμήματα!

Τα τμήματα των Πολυτεχνικών σχολών της Αθήνας και της Θεσ/νικης θα παρουσιάσουν πτώση περί τις 200 μονάδες , ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση των θα είναι μεγαλύτερη. Οι αντίστοιχες πολυτεχνικές ειδικότητες στα Α.Τ.Ε.Ι. θα κινηθούν περισσότερο πτωτικά ειδικά στα τμήματα της επαρχίας.

Στο ίδιο μοτίβο και οι Θετικές επιστήμες αφού το μάθημα των αποτέλεσε βαρόμετρο, έτσι και στο πεδίο αυτό τα πανεπιστήμια των δύο μεγάλων αστικών κέντρων θα παρουσιάσουν λογική πτώση , η οποία όμως θα αυξηθεί στα περιφερειακά τμήματα και στις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι. του πεδίου αυτού.

Οι και οι παραϊατρικές ειδικότητες θα εμφανίσουν σημαντική άνοδο , τόσο εξαιτίας των υψηλών και άριστων βαθμών όσο και του περιορισμού των εισακτέων . Αναμένεται μάχη , η οποία θα κυμανθεί ειδικά σε Αθήνα και Θεσ/νικη , σε επίπεδα άνω των 19.000 μορίων !

Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής , τα Μαθηματικά θα βυθίσουν τις φετινές βάσεις , αφού στην κυριολεξία λειτούργησαν σαν βαρίδιο . Οι Οικονομικές σχολές της Αθήνας θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση , η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα της επαρχίας . Ομοίως θα κινηθούν και τα τμήματα της Πληροφορικής σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα , με τις βάσεις να πέφτουν περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Η επίσημη ανακοίνωση των από το θα σημάνει τη νέα αρχή για χιλιάδες νέους φοιτητές και νέα δεδομένα για τους επόμενους υποψήφιους.