Τροπολογία: Αλλάζουν τα πάντα για τους αιώνιους φοιτητές!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2016 - 20:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Με τη νέα τροπολογία, μιας και γράφτηκες μία φορά στη σχολή, είσαι για πάντα φοιτητής της μέχρι να την τελειώσεις!

Τροπολογία με την οποία καταργείται η αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών λόγω μη εγγραφής σε δυο εξάμηνα ενώ προβλέπονται νέες ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ και εισάγονται νέες διατάξεις για τη λειτουργία των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης στην Βουλή

Δεν διαγράφονται οι φοιτητές που δεν εγγράφηκαν σε δύο εξάμηνα – Τί προβλέπει η τροπολογία

Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας και τους όρους διαγραφής των φοιτητών, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφη εφαρμογή από το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας.
Ορίζεται η διαδικασία επανεγγραφής φοιτητών που απώλεσαν την φοιτητική τους ιδιότητα.
Τροποποιούνται οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μετακίνησης καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ, προκειμένου να ανακοπεί η αφαίμαξη κυρίως Τμημάτων των Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.
Ενοποιείται η διαδικασία των μετακινήσεων και μετακλήσεων, προβλέπεται ρητά για τη μετακίνηση σε όλες τις βαθμίδες η διαδικασία εκλογής κατά τις κείμενες διατάξεις και παρατείνεται από τρία σε δέκα έτη η υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στο Τμήμα προέλευσης, εκ των οποίων τα τρία στη βαθμίδα που υπηρετεί ο μετακινούμενος.

Προβλέπεται η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία ερείδεται μεταξύ άλλων στην αποδεδειγμένα επαρκή στελέχωση του Τμήματος από το οποίο ζητείται η μετακίνηση, ενώ αποκλείεται η μετακίνηση προς τα Α.Ε.Ι. των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso