"Το τρις ‘εξαμαρτείν’ για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ουκ Υπουργείου Παιδείας σοφού…"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2017 - 12:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Ποταμιού για τις «Το τρις ‘εξαμαρτείν’ για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ουκ σοφού…»

Δεν είναι μία, ούτε δύο, άλλα τρεις φορές μέσα σε 4 μήνες, που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ξαφνιάζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους σχετικά με το ευαίσθητο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρώτα ήταν η απόφαση μεσούσης της περιόδου, να προηγηθούν φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις εκείνων των πανελλαδικών. Στη συνέχεια, δυο μήνες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, αποφάσισε να ανακοινώσει μείωση των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης ιδίως στα αστικά κέντρα, προκαλώντας απογοήτευση σε πολλά παιδιά τα οποία στοχεύουν σε αυτές τις σχολές, ενώ συγχρόνως άφηνε παρακαταθήκη για «ελπίδες» για εκ νέου μετεγγραφές «κατ’ εξαίρεση» και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Και τώρα ξαφνικά ο κ. Γαβρόγλου αποφασίζει να γίνουν τον Σεπτέμβριο. Τα ερωτήματα πολλά… Όταν ο ίδιος τον Φεβρουάριο στη Βουλή επεσήμαινε ότι υπάρχουν νομικά, τεχνικά και θέματα ισονομίας. Ξαφνικά τι άλλαξε;

Και επίσης πως είναι δυνατόν ένα Υπουργείο να ανακοινώνει μια τόσο σοβαρή απόφαση, παραδεχόμενο ότι ακόμα εκκρεμεί η διευκρίνιση νομικών ζητημάτων από τις υπηρεσίες του, τα οποία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, είναι υπό εξέταση.

Τέλος επειδή μιλάμε συνέχεια για διαβούλευση και συναίνεση, εδώ μάλλον ο κ. Υπουργός ξέχασε τα δικά του λεγόμενα. Να του θυμίσουμε λοιπόν τι είχε πει στην ολομέλεια στις 09/02/2017 για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις: «Προτείνω, λοιπόν, να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή που θα λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί έτσι όπως είναι επιμένω ότι είναι αδύνατο και παιδαγωγικά και νομικά».

Το Ποτάμι όπως άμεσα και έμπρακτα συμφώνησε να συνδράμει, προτείνοντας ειδικούς εμπειρογνώμονες, στην επιτροπή για τη μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης, είναι και πάλι έτοιμο να συζητήσει συνολικά το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής…

Μάλλον το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι έτοιμο… • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso