Το Πανεπίστημιο Αθηνών βάζει «φρένο» στα σχέδια Γαβρόγλου για αθρόες μετεγγραφές φοιτητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/12/2017 - 10:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί μόνο εννέα ανά τμήμα για το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο

Μόνο εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος μετά την εξαγγελία ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να δώσει εισιτήριο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.

Το θέμα ξεκίνησε όταν στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθρώνει τις για τα αδέρφια.  «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός και προανήγγειλε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά το Φεβρουάριο.

Βάσει του ισχύοντος νόμου Μπαλτά ο αριθμός των αιτήσεων που μπορεί να γίνει δεκτός σε κάθε τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% του αριθμού των εισακτέων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και το ποσοστό αυτό έχει καλυφθεί από τις έως τώρα μετεγγραφές στα κεντρικά ΑΕΙ.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: