Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα «κλείσει» με την εισαγωγή του F. Mendelssohn – Bartholdy (1809-1847), «Die Hebriden» (Εβρίδες), «Το Σπήλαιο του Φίνγκαλ», Op.26. Την ορχήστρα διευθύνει ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

H Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα γίνει ο οδηγός σε ένα μουσικό ταξίδι με περιγραφική μουσική, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2), όπου θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Μουσικό ταξίδι αισθήσεων και συναισθημάτων», στο πλαίσιο του προγράμματος «Το στο Μέγαρο».

Αφετηρία της μουσικής περιήγησης θα είναι ο Ρομαντισμός του 19ου αιώνα, ενώ το ταξίδι θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει μέχρι τη σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα, με ένα πρόγραμμα που διανθίζεται από μεγάλους συνθέτες, αλλά και νέα ταλέντα που εκφράζουν τις ανησυχίες και ιδέες των σύγχρονων καιρών.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με το πρώτο μέρος «Die Morgenstimmung» (Πρωινή διάθεση) από τα τέσσερα μέρη της σουίτας Peer Gynt Suite No. 1, Op. 46.του Νορβηγού συνθέτη Edvard Grieg (1843-1907), που γράφτηκε το 1875 ως συνοδευτική μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Henrik Ibsen. Την ορχήστρα θα διευθύνει η δευτεροετής φοιτήτρια στην Ειδίκευση «Διεύθυνση Ορχήστρας» Μυρτώ Γκέκου.

Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα ενός έργου του φοιτητή στην Ειδίκευση Σύνθεσης Θεμιστοκλή Μιχέλη (γεν.2000) (διδάσκων, καθηγητής Γ. Κυριακάκης), με τίτλο «Υπνοφαντασία». Στο πόντιουμ, ο δευτεροετής φοιτητής στην Ειδίκευση «Διεύθυνση Ορχήστρας» Αθανάσιος Σταμούλης.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα «κλείσει» με την εισαγωγή του F. Mendelssohn – Bartholdy (1809-1847), «Die Hebriden» (Εβρίδες), «Το Σπήλαιο του Φίνγκαλ», Op.26. Την ορχήστρα διευθύνει ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί στο Β’ Μέρος με τη Συμφωνία αρ.4 σε ντο ελάσσονα, D 417 (Τραγική) του Franz Schubert (1797-1828). Την ορχήστρα θα διευθύνει η τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες» Φαίδρα Ζαγοριανού.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ