Αν και ημέρα Χριστουγέννων, τα μηνύματα της αγωνίας δεν παύουν να έρχονται.

Οι περιβόητες «800 πιστώσεις» που είχαν εγκριθεί, αλλά κάπου έχουν χαθεί, απασχολούν τους πάντες, καθώς βλέπουν ότι είναι το μόνο σκαλοπάτι προς το παρόν για να δουλέψει μια πλειάδα συναδέλφων.

Τα νέα πως έχουν μέχρι στιγμής:

Ενόψει εκλογών η κυβέρνηση όλοι θέλουν να κάνουν τις προσλήψεις, αλλά υπάρχουν μάλλον προβλήματα συνεννόησης στους συνεταίρους της κυβέρνησης. Ο πράσινος Λοβέρδος και ο μπλε Μητσοτάκης, έχουν χαθεί… και τη λύση ψάχνουν να τη βρουν οι γραμματείες τους. Συγκεκριμένα οι πιστώσεις βρίσκονται προς έγκριση στο γραφείο του Μητσοτάκη και καταβάλετε προσπάθεια να υπογραφούν, καθώς τα περιθώρια πλέον στενεύουν…

Η Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου είναι η πιο κρίσιμη ημέρα… Αν πέσουν οι υπογραφές οι προσλήψεις θα γίνουν την ίδια ημέρα και θα υπάρχει ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας η 7η Ιανουαρίου.

Αν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας, δεν υπάρχει θέμα, αφού οι προσλήψεις μπορεί να γίνουν αργότερα.

Αν όχι και πάμε σε εκλογές οι προσλήψεις και οι προσλήψεις δεν θα γίνουν τη Δευτέρα, θα πάνε για μετά τις εκλογές. Υπάρχει ένα παραθυράκι που ίσχυσε το 2009 που είχαμε πάλι εκλογές και έγιναν προσλήψεις, αλλά τότε ήταν Σεπτέμβριος και άνοιγαν τα σχολεία.

Άρα λοιπόν οι Δευτέρα θα είναι μια κρίσιμη ημέρα για 800 συναδέλφους μας και χιλιάδες παιδιά που τους περιμένουν…

Ζ. Κ. e-mesara.gr