"Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ σε ρόλο αξιολογητή!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2019 - 10:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συμμετείχαμε σε δύο συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, τη Δευτέρα στις 4/3 και την Παρασκευή στις 8/3.   Το κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων ήταν οι απαξιωτικές συνεντεύξεις – αξιολόγηση συναδέλφων για να επιλεγούν για τα ΕΚΦΕ, οι συνεχείς τροποποιήσεις τοποθετήσεων σε ίδιους συναδέλφους, που επιβεβαιώνουν προχειρότητα ή υποκρύπτουν πρακτικές εξυπηρετήσεων.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συνεργαζόμενοι

Ενημερωτικό συνεδριάσεων  του ΠΥΣΔΕ

 Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης (4/3 & 8/3)

Ταυτόχρονα   συνεχίζεται να μην γίνεται έγκαιρα η ενημέρωση των μελών του ΠΥΣΔΕ με στοιχεία για τις τοποθετήσεις. Η Δ/νση συνεχίζει να μην ενημερώνει, όπως οφείλει να κάνει, ταυτόχρονα με την Ημερήσια Διάταξη και για τις μετακινήσεις συναδέλφων που προτείνει, ώστε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μπορούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία πριν την οποιαδήποτε μετακίνηση.

 

Θέματα συνεδρίασης Δευτέρα 4/3  και αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ

 

Στις 4-3-2019, ημέρα Δευτέρα, συμμετείχαμε σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Συμμετείχαν οι Π. Ματζιαρης (Δ/ντης Εκπ/σης), Φ. Παπαδοπούλου, Μ. Μπέλλας, ο Γ. Τσοκανάρας (αναπληρωτής του Χ. Βαϊτσίδη), και από τις Παρεμβάσεις ο Χ. Ζαγανίδης. Το ΠΥΣΔΕ απασχόλησαν έξι θέματα.

 

Θέμα 1o:  συνεντεύξεις υποψηφίων εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης:  Τονίσαμε πως η διαδικασία επιλογής Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. γίνεται με βάση το νόμο 4547/18 που προωθεί την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, νόμο που ο  κλάδος έχει  απορρίψει (ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 28/4/2018). Το Υπουργείο, με τη συμμετοχή και σ΄αυτή τη διαδικασία  αξιολόγησης, φιλοδοξεί να μας καταστήσει όλους «αξιολογητές» για να μας μετατρέψει σε αξιολογούμενους σε επόμενη φάση. Με αποφάσεις τους οι ΕΛΜΕ (Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ΕΛΜΕ-Θ) ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4547/18., να καταργηθεί όλο το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης και καλούν σε απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία, είτε αφορά στην αξιολόγηση στελεχών, είτε στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στα ΠΥΣΔΕ οφείλουν να στηρίξουν αυτή την απόφαση. Ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης– Συνεργαζόμενοι» στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώσαμε  πως θα υλοποιήσουμε τη θέση – απόφαση των σωματείων μας. Στη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής  απείχαμε και δε συμμετείχαμε στη  διαδικασία, δε βαθμολογήσαμε – δεν αξιολογήσαμε. Τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ έκαναν ερωτήσεις, άλλοι ανάλογες των παραταξιακών τους απόψεων και άλλοι ανάλογες του διοικητικού τους ρόλου, συμμετείχαν σε μια διαδικασία παρωδία και βαθμολόγησαν, όπως και τους υποψηφίους των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ, όλους τους συναδέλφους με άριστα (14 μονάδες στον καθένα).

Επισημαίνουμε την απαράδεκτη στάση του Δ/ντη Εκπ/σης, ο οποίος παρενέβη γιατί  διατυπώνουμε τη θέση του κλάδου ενάντια στην απαξιωτική διαδικασία των συνεντεύξεων και το νόμο 4547/18.

 

Θέμα 2ο: Συμπληρωματική διάθεση και ανάκληση διάθεσης εκπαιδευτικών σε Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) : Εγκρίθηκε η συμπληρωματική διάθεση συναδέλφου στο Ε.Κ. Σταυρούπολης σύμφωνα με αποφάσεις του συλλόγου τους (απόφαση ομόφωνη). Δεν συμφωνήσαμε στην ανάκληση διάθεσης από το Ε.Κ. Λαγκαδά που προήλθε από την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου για τους μη παρακολουθούντες στα ΕΠΑΛ με την οποία συνάδελφοι μετακινούνται σε άλλα σχολεία. (απόφαση 4-1)

 

Θέμα 3ο: Αναπλήρωση θέσης Β’ Υποδιευθυντή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Παύλου Μελά: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση αναπληρώτριας υποδιευθύντριας  στο ΕΕΕΕΚ-Παύλου Μελά, συναδέλφου από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, μετά τη μη αποδοχή

της θέσης από συναδέλφους που έχουν οργανική στο σχολείο με βάση την εκπαιδευτική διαδικασία που ισχύει. (απόφαση ομόφωνη)

 

Θέμα 4ο:Τοποθέτηση εκπαιδευτικών κατόπιν επιστροφής από άδεια: Εγκρίναμε την επιστροφή συναδέλφου ΠΕ86 στην οργανική του θέση στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τη μη επιλογή ως υπευθύνου στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ, και η διάθεσή του για ώρες στο ΓΕΛ Ασσήρου (απόφαση ομόφωνη). Διατυπώσαμε επιφυλάξεις για την τοποθέτηση συναδέλφισσας ΠΕ87.02, μετά από επιστροφή της από άδεια, όχι στην αρχική της τοποθέτηση της στο ΕΠΑΛ Κορδελιού (είναι με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ), αλλά σε σχολεία που δημιουργήθηκαν κενά (ΕΠΑΛ Πολίχνης και Συκεών). Ζητήσαμε να ερωτηθεί η συνάδελφος και μετά να γίνει η τοποθέτησή της. (Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή)

 

Θέμα 5ο: Εξέταση αιτήσεων-ενστάσεων εκπαιδευτικών: Έγινε ακρόαση συναδέλφισσας, όπως ζητήσαμε και είχε γίνει αποδεκτό από το ΠΥΣΔΕ (συνεδρίαση 14/2), που έκανε ένσταση για συνάδελφο ΠΕ11 που δε διατέθηκε συμπλήρωση ωραρίου για λόγους υγείας, και αμφισβητούσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ.  Η συνάδελφος κατέθεσε τις απόψεις της στο συγκεκριμένο θέμα και για τη γενικότερη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ. Η ένστασή της απορρίφθηκε γιατί δεν αφορούσε προσωπικό της ζήτημα. (απόφαση ομόφωνη)

 

Θέμα 6ο: Διαθέσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις διάθεσης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου: Η Διεύθυνση κατέθεσε πρόταση για διαθέσεις, τροποποιήσεις, ανακλήσεις για ένδεκα συναδέλφους. Η πρότασή μας κατατέθηκε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Διαμαρτυρηθήκαμε για την απαράδεκτη αυτή πρακτική του ΠΥΣΔΕ που συνεχίζεται ανελλιπώς και με έναν ανελαστικό τρόπο που βρίσκει σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ, αλλά και τον αναπληρωτή αιρετό της ΔΑΚΕ και το μέλος του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ και διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ. Η προχειρότητα αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά στις μετακινήσεις συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου. Καταψηφίσαμε τις έξι από τις ένδεκα μετακινήσεις:

 

Τη διάθεση συναδέλφισσας ΠΕ80 για οχτώ ώρες από το 2ο Γ/Σ Ευόσμου στο 1ο Γ/Σ Κορδελιού γιατί υπήρχαν και άλλοι συνάδελφοι που δεν συμπλήρωναν το ωράριό τους και θα μπορούσαν να μοιραστούν τις ώρες μεταξύ τους.

Τη διάθεση συναδέλφισσας ΠΕ81 για δύο ώρες και μάλιστα σε μάθημα 3ης ανάθεσης από το 4ο Γ/Σ Νεάπολης στο 5ο Γ/Σ Νεάπολης, Ο κλάδος είναι αντίθετος σε αυτές τις μετακινήσεις.

Τη διάθεση αναπληρωτή συναδέλφου ΠΕ82 από το ΕΠΑΛ Κουφαλίων στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων για 4 ώρες και συναδέλφισσας ΠΕ80 από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά για 6 ώρες στο ΓΕΛ Λαγκαδά γιατί είναι αποτέλεσμα υπεραριθμιών από τους μη παρακολουθούντες.

Τη διάθεση συναδέλφισσας ΠΕ87.02 από το ΕΠΑΛ Πολίχνης στο Συκεών γιατί κανονικά η συνάδελφος που γύρισε από άδεια έπρεπε να επιστρέψει στην αρχική της τοποθέτηση (ΕΠΑΛ Κορδελιού).

Τη διάθεση συναδέλφου ΠΕ86 από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για δύο ώρες στο Γ/Σ Πεύκων.

 

Αποδεχθήκαμε τις ανακλήσεις για δύο συναδέλφους που είχαν μετακινηθεί (συνεδρίαση 26/2) για δύο ώρες ο καθένας, ο ένας από το Γ/Σ Ζαγκλιβερίου στο Γ/Σ Λαγυνών και η άλλη ΠΕ04.05 από το 2ο Γ/Σ/ Νεάπολης στο 5ο Γ/Σ Νεάπολης γιατί δεν υπήρχαν ώρες!

Αποδεχθήκαμε μετακίνηση συναδέλφισσας ΠΕ86 από το ΓΕΛ Ασσήρου στο  4ο Γ/Σ

Λαγκαδά γιατί κάλυπτε ώρες συναδέλφου που γύρισε στην οργανική του θέση. (ήταν υπεύθυνος ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Χαλκιδικής)

Αποδεχθήκαμε τη διάθεση συναδέλφισσας ΠΕ02 για 6 ώρες από το Γ/Σ Κολχικού στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού.

Αποδεχθήκαμε την τροποποίηση της διάθεσης συναδέλφισσας ΠΕ78 για να συμπληρώσει ωράριο σε Λύκειο, την οποία  διάθεση θα μπορούσε το ΠΥΣΔΕ να κάνει από τις 19/2, αλλά τα μέλη του ΠΥΣΔΕ παρά τις διαμαρτυρίες μας  δεν την είχαν αποδεχτεί!

 

 

 

 

Θέματα συνεδρίασης Πέμπτη 28/2  και αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ

 

Στις 8-3-2019, ημέρα Παρασκευή στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ συμμετείχαν οι Π. Ματζιάρης, Φ. Παπαδοπούλου, Μ. Μπέλλας, ο Γ. Τσοκανάρας (αναπληρωτής του Χ. Βαϊτσίδη) και από τις Παρεμβάσεις ο Χ. Ζαγανίδης. Το ΠΥΣΔΕ απασχόλησαν οκτώ θέματα.

 

Θέμα 1ο: Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή:  Εγκρίθηκε  για 42 συναδέλφους, σχεδόν όλοι στα ΙΕΚ, χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου και η τροποποίηση άδειας για άλλους δύο (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων σπουδών: Εγκρίθηκε για δέκα συναδέλφους η συνάφεια των τίτλων σπουδών και των μεταπτυχιακών σπουδών. Για έναν συνάδελφο ζητήθηκε να προσκομίσει τη μετάφραση του τίτλου του. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 3ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Εγκρίθηκε   για επτά συναδέλφους η προϋπηρεσία τους. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 4ο: Τοποθέτηση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης : Δεν υπογράψαμε τον πίνακα τοποθέτησης των συναδέλφων υπευθύνων στα ΕΚΦΕ γιατί πολύ αναλυτικά έχουμε καταγράψει ότι έπρεπε να γίνουν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδέλφων, αλλά και για την παρωδία των συνεντεύξεων. 

 

Θέμα 5ο:Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κατόπιν επιστροφής από άδεια: Εγκρίθηκε η επιστροφή συναδέλφισσας ΠΕ02 στην οργανική της θέση στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. (ομόφωνα η απόφαση) Επισημάναμε ότι στη θέση αυτή το ΠΥΣΔΕ έχει τοποθετήσει ήδη άλλη συνάδελφο η οποία κατέθεσε ένσταση για τις συνεχείς μετακινήσεις της.

 

Θέμα 6ο: Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών: : Εγκρίθηκε η τοποθέτηση αναπληρώτριας συναδέλφισσας στο τμήμα ένταξης του Γ/Σ Αρέθουσας.

Θέμα 7ο: Τοποθέτηση εκπαιδευτικού έπειτα από ανάκληση μετάταξης από θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Ε.ΔΙ.Π. : Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

 

Θέμα 8ο: Εξέταση αιτήσεων-ενστάσεων εκπαιδευτικών: Η ένσταση συναδέλφισσας ΠΕ06 θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση.

 

Συζητήθηκε η τροποποίηση τοποθέτησης συναδέλφισσας ΠΕ06 : Δε συμφωνήσαμε στη νέα μετακίνηση της συναδέλφισσας (στις 7/2 το ΠΥΣΔΕ τη μετακινεί από το ΕΠΑΛ Πολίχνης για 8 ώρες στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, στις 26/2 για 18 ώρες στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων και 2 ώρες στο 3ο Γ/Σ Μενεμένης και τώρα για άλλες 4 ώρες στο 3ο Γ/Σ Πολίχνης). Επισημάναμε την προχειρότητα στις τοποθετήσεις.

 

 

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral