Τα «Ξεκούρδιστα» Μουσικά Σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2015 - 15:47 | Author: Newsroom Ipaidia

«Ξεκούρδιστα» Μουσικά Σχολεία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) σχετικά με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σταΜουσικά Σχολεία.

Δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, και τα κενά παραμένουν σε όλους τους τομείς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τελευταία προσθήκη στον κατάλογο, τα κενά στα 44 Μουσικά Σχολεία. Ο αξιόλογος αυτός θεσμός υπολειτουργεί, θύμα του ανεπαρκούς σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ενώ γνώριζε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών οι οποίες καλύπτονταν την τελευταία διετία από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013”, δεν θα συνεχίσουν να καλύπτονται μέσω Ε.Σ.Π.Α., δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει τις αναγκαίες κινήσεις για τη χρηματοδότηση ικανού αριθμού προσλήψεων είτε μέσω κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Η έλλειψη πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών καθώς και η αδυναμία διενέργειας διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Μουσικά Σχολεία, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου αριθμού διδακτικών ωρών μουσικών μαθημάτων, αποδυναμώνοντας τον ρόλο και καταργώντας ουσιαστικά τον λόγο επιλογής των εν λόγω σχολείων από γονείς και μαθητές.

Loading...
  • ideascentral

    europalso