Σχολεία – Σαρήγιαννης: Καθολικό lockdown με σχολεία κλειστά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2021 - 14:51 | Author: Newsroom Ipaidia

: Υπέρ του καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για το και τα σχολεία.

Η κατάσταση στην Αττική γίνεται επικίνδυνη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως η κατάσταση στην Αττική γίνεται επικίνδυνη.

«Αν είναι να μπει σε καθολικό lockdown η Αττική, να γίνει τώρα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής, προσδιορίζοντας πως αυτό αυτό θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα κάνουν ευκολότερη τη διαχείριση της κατάστασης μετά το lockdown.

Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε «γενναία» την πρόταση του κ. Κικίλια και κάλεσε τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Μεταφορών να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να δείξουν την ίδια γενναιότητα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη διαχείριση της πανδημίας.

Εξαδάκτυλος: Να γίνει γενικό lockdown για 2-4 εβδομάδες

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική - Τι είπε για τα σχολεία

Ξεκαθάρισε ότι καθολικό lockdown σημαίνει , καταστημάτων και αύξηση της τηλεργασίας.

Επανέλαβε πως σε περίπτωση καθολικού lockdown θα πρέπει στα μέσα μεταφοράς να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα και τόνισε πως είναι ο μοναδικός τρόπος να ελεγχθεί η κατάσταση.

Εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του μήνα τα θα φτάσουν τα 1.500 και πως αν δεν ληφθούν μέτρα, ο αριθμός αυτός θα εκτιναχθεί στις 2.500 έως τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε μέσω του Open πως η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα εισηγηθεί καθολικό lockdown που ενδεχομένως θα ανακοινωθεί ακόμα και αύριο. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: