Σχολεία: Κλειστές οι σχολικές μονάδες για τρεις ημέρες στην Χαλκίδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/02/2021 - 20:50 | Author: Newsroom Ipaidia

θα παραμείνουν έως και την προσεχή Τρίτη τα σχολεία της Χαλκίδας, ύστερα από απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Στην απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Χαλκίδας τονίζεται ότι το μέτρο αφορά όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και ειδικά σχολεία του δήμου. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από χθες Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε για λόγους υγιεινής και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες απολύμανσης -και όχι λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον δήμο Χαλκιδέων, οι τρεις ημέρες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης σε 131 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων.

Η απόφαση, όπως τονίζεται στη σχετική ανακόινωση, ελήφθη, βάσει του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/01-08-2017) και των διατάξεων του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 (περ.4, παρ.27). Η αρμοδιότητα απόφασης προσωρινής αναστολής λειτουργίας τμημάτων και σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών προς αποφυγής κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19), λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4722/2020. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: