Η Δ΄  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει πως απαγορεύουν σε να προαυλιστούν λόγω της μη άρσης επικινδυνότητας του στεγάστρου του αύλειου χώρου.

Η ανακοίνωση

Μετά από την παράταση της απαγόρευσης προαυλισμού των μαθητών λόγω της μη άρσης επικινδυνότητας του στεγάστρου του αύλειου χώρου αλλά και τη αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης διαδικασιών ανεύρεσης νέου χώρου για την στέγαση του σχολείου η Δ΄  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας-Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 7-6-2022 στις 13:30 στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας για το χρόνιο πρόβλημα μεταστέγασης του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Απαιτούμε:

· Άμεση λύση με τη μετακίνηση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από το συγκεκριμένο βιοτεχνικό κτίριο σε άλλο, δημόσιο κτίριο, που θα έχει όλες τις προδιαγραφές για σχολείο Ειδικής Αγωγής.

· Οριστική λύση με το χτίσιμο δημόσιου σύγχρονου διδακτηρίου για την στέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στα ήδη διαθέσιμα στο δήμο δημόσια οικόπεδα, και με χώρους ειδικά σχεδιασμένους και λειτουργικούς για μαθητές με ειδικά χαρίσματα και ανάγκες.

· Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες και τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

· Η ανέγερση όλων των , και συγκεκριμένα των ειδικών σχολείων, να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα – ευθύνη του κράτους.