Σπουδαστές ΔΙΕΚ: «Ο κορoνοϊός φαίνεται «κολλάει» στο Υπουργείο, ενώ στις αίθουσες μας δεν κολλάει»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2020 - 17:25 | Author: Newsroom Ipaidia

«Ο κορονοϊός φαίνεται «κολλάει» στο Υπουργείο, ενώ στις αίθουσες που μας έβαλε η κυβέρνηση να κάνουμε μάθημα στοιβαγμένοι 20, 25, ακόμα και 30 άτομα δεν κολλάει!» αναφέρει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ σε ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου – 5 άτομα για να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας - βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας, αφού είχε αιτηθεί συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως και τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουμε όλες τις καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο Σύλλογο με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται στην ουσία η διαδικασία, την αδυναμία των σχολών να βρουν πρακτική άσκηση στους περσινούς τελειόφοιτους με αποτέλεσμα να μην τους χορηγείται η Β.Ε.Κ (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης) και τέλος το πολύ σοβαρό και οξυμένο πρόβλημα της απλήρωτης πρακτικής, αλλά και του ΠΑΣΟ.

Στα πλαίσια της συνάντησης θέλαμε να ενημερωθούμε για το πότε θα ανοίξουν οι σχολές, τα μέτρα που έχουν παρθεί για το ασφαλές άνοιγμα τους ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας μας, αλλά να ενημερωθούμε και για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Διά αντιπροσώπου, η υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να μας δεχθεί γιατί “είχε άλλες υποχρεώσεις”1, ενώ ο κ. Βούτσινος ενημέρωσε ότι “δεν δέχεται επισκέπτες στο υπουργείο λόγω της πανδημίας”.

Η αντιμετώπιση είναι το λιγότερο προκλητική! Τη στιγμή που στο υπουργείο Παιδείας υπάρχουν αίθουσες συνεδρίων και προαύλιος χώρος, να μην γίνεται δεχτή η αντιπροσωπεία των 5 σπουδαστών που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας!

Ο κορονοϊός φαίνεται «κολλάει» στο Υπουργείο, ενώ στις αίθουσες που μας έβαλε η κυβέρνηση να κάνουμε μάθημα στοιβαγμένοι 20, 25, ακόμα και 30 άτομα δεν κολλάει!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: