Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή έξω από την Βουλή

Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή έξω από την Βουλή

«Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους σπουδαστές .

H ανακοίνωση:

Ο Σύλλογός μας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της Αττικής δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 23/4 στις 11.30 με παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Στη συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων και δράσεων προχωράμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή μέχρι να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Καλούμε τους σπουδαστές από τα Δ.ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν, να φωνάξουμε δυνατά τα συνθήματα μας και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πάμε βήμα πίσω από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα μας.

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, οι σπουδαστές διεκδικούμε εδώ και τώρα :

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

· Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τον αγώνα των συναδέλφων μας και απαιτούμε:

· Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!

· Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !