Σοφιανός : Ανάγκη ανέγερσης νέων παιδικών σταθμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2019 - 12:11 | Author: Newsroom Ipaidia

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κλείσουν άλλοι στο δήμο της Αθήνας» τόνισε υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, που επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας(ΔΒΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε την ανάγκη ανέγερσης νέων παιδικών σταθμών και επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο και στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου, έχει προτείνει συγκεκριμένους χώρους για την ανέγερση τους, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στο δήμο.

Ο κ. Σοφιανός ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία από τους 98 παιδικούς σταθμούς του δικτύου του ΔΒΑ, σήμερα λειτουργούν οι 72. Οι υπόλοιποι 26 έκλεισαν και η δυναμικότητα του ΔΒΑ, που πριν δύο χρόνια ήταν 5.500 νήπια και βρέφη, σήμερα μειώθηκε στις 4.761 θέσεις.

Κατήγγειλε ακόμη, ότι «η συρρίκνωση των υπηρεσιών στο δήμο και στο δημοτικό βρεφοκομείο, είναι πολιτική επιλογή της κεντροαριστεράς που διοικούσε το δήμο, των προηγούμενων διοικήσεών του, των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, που αντί του δικαιώματος για δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς επιλέγουν την ανταποδοτικότητα, τα τροφεία, τα voucher για τους γονείς, τα 8μηνα και τα 11μηνα για τους εργαζόμενους – παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό».

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso