Οι πρόσφατες καταγγελίες και ανακοινώσεις της ΕΛΜΕΣΙ (έκδοση 24/9 και 28/9/2020) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες της ΣΔΣΤΕ. Σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε αρκετά τμήματα συνωστίζονται 26 έως 31 μαθητές , ενώ ήδη ο αριθμός των 25 μαθητών ανά αίθουσα θεωρείται επισφαλής για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών!

Ψήφισμα στήριξης του Συλλόγου των Διοικητικών υπαλλήλων της Σχολής, σε συνέχεια των καταγγελιών και ανακοινώσεων της ΕΛΜΕΣΙ


Είναι προφανές ότι για τη διασφάλιση ουσιαστικών συνθηκών αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στη Σχολή (μάσκα, αντισηπτικό, καθαριότητα χώρων, απολύμανση), απαιτείται καταρχήν, η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, συνεπώς επιπλέον χώροι διδασκαλίας και εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις επιβαλλόμενες από την συγκυρία της πανδημίας έκτακτες ανάγκες.

Οι διαμαρτυρίες και των μαθητών της ΣΔΣΤΕ τις τελευταίες ημέρες έδειξαν, με τον δικό τους τρόπο, αυτές τις ανεπάρκειες και ελλείψεις.
Το ΔΣ του ΣΜΔΥΣΙ δηλώνει την στήριξή του στα αιτήματα που διατυπώνουν οι ανακοινώσεις-καταγγελίες της ΕΛΜΕΣΙ και καλεί και αυτό με τη σειρά του τη διοίκηση της ΣΔΣΤΕ και το ΥΠΑΙΘ να αναλάβουν τις  ευθύνες τους δίνοντας άμεσα λύση στα ζητήματα που τίθενται. Η διοίκηση της ΣΔΣΤΕ ειδικότερα, δεν μπορεί να εγκαλεί το σωματείο των εκπαιδευτικών, όταν αυτό κάνει το στοιχειώδες καθήκον του να καταγγείλει μια απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους εκπαίδευσης της ΣΔΣΤΕ. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για το
μεγάλο αριθμό εγγραφών στα σχολεία της ΣΔΣΤΕ, ο συνωστισμός των μαθητών-εκπαιδευτικών και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν μπορεί να προσπερνιόνται με επίκληση τους κύρους των μελών του ΔΣ της Σχολής. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
Διεκδικούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς :
1. Τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες
2. Την κάλυψη των διδακτικών κενών με την πρόσληψη του αναγκαία αριθμού εκπαιδευτικών
3. Την αξιοποίηση όλων των ανενεργών χώρων της ΣΔΣΤΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες
διδασκαλίας (π.χ. αίθουσες ΚεΔιΒιΜ, χώροι που θα ελευθερωθούν με τη λειτουργία του ΙΕΚ μόνο
απογευματινές ώρες)
Για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς χώρους της Σχολής και να εξασφαλιστεί το μέγιστο της ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ