ΣΥΠΥΥΠ: Καταγγελία της εφόδου ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2018 - 18:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο σύλλογος υπαλλήλων περιφερειακών υπηρεσιών υπ. Παιδείας με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός της εφόδου του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (31/10) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

ΣΥΠΥΥΠ

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε ότι την προηγούμενη ημέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., μητρώο μελών, ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά, απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών κ.α. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που μας γυρίζει δυστυχώς σε άλλες μαύρες και σκοτεινές εποχές! ίσως μάλιστα αυτά να αποτελούν μια πρόβα για το μέλλον. Ο στόχος φαίνεται ότι δεν είναι άλλος παρά η τρομοκράτηση και ο έλεγχος του συνδικαλιστικού κινήματος σαρώνοντας συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, ώστε τίποτα να μην μπορεί να αντισταθεί στην εκάστοτε κυβερνητική λαίλαπα!

Η τακτική αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχεια του αντισυνδικαλιστικού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και προοίμιο του πως αυτή εννοεί τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή» (ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, πλειστηριασμοί κ.λ.π.).

Τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν είναι κερδοσκοπικές εταιρείες ή ΜΚΟ, δεν έχουν εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνουν κτίρια δεν απασχολούν υπαλλήλους. Η δραστηριότητα των σωματείων είναι αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζόμενων ανήκουν σε αυτούς και ελέγχονται από αυτούς. Τα μοναδικά τους έσοδα είναι η συνδρομή που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Τα σωματεία δεν λογοδοτούν στο αστικό κράτος παρά μόνο στα μέλη τους. Έχουν δικά τους όργανα διοίκησης που λογοδοτούν στο τέλος κάθε συνδικαλιστικής χρονιάς στην Εξελεγκτική Επιτροπή και στη Γενική Συνέλευση των μελών τους με διαφανείς διαδικασίες και στοιχεία που είναι προσβάσιμα σε κάθε μέλος τους

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για τη διαπλοκή και την ατιμωρησία στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική συμβαδίζει με την καταστολή και την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία, η ετήσια απώλεια δημόσιων εσόδων από τη φοροδιαφυγή υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ, η παραοικονομία υπερβαίνει τα 41 δισ. ευρώ και η διαφθορά του κρατικού μηχανισμού στερεί από την οικονομία πόρους ύψους 21 δισ. ευρώ, ενώ οι παροχές και οι φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο είναι προκλητικές.

Γεννάται εύλογα το ερώτημα, έχει ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ στον Πειραιά ο έλεγχος των εκατοντάδων επιχειρήσεων εφοπλιστών και λοιπών επιχειρηματιών πολλών εκ των οποίων έχουν ανάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και πήραν σειρά τώρα τα σωματεία των εργαζομένων;

Μια τέτοια ενέργεια μόνο όνειδος μπορεί να προκαλέσει. Αφήνετε τους πραγματικούς παραβάτες, που από στοιχεία που εσείς οι ίδιοι δημοσιεύεται γνωρίζετε και κυνηγάτε αυτούς που τρέχουν όχι για να απομυζήσουν τους εργαζομένους και το δημόσιο χρήμα αλλά για να τους συμπαρασταθούν και να τους βοηθήσουν με προσωπικές θυσίες και μόχθο!

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.

Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει.

Στην εποχή που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ως βασικό στόχο να ελέγξει κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων.

Η προσπάθεια όμως αυτή θα βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζομένων και των συνδικάτων κα θα πέσει στο κενό!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso