ΣΥΠΥΥΠ: Για την πρόσληψη επιτυχόντων-διοριστέων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/08/2017 - 20:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Θέμα: Ερώτημα για ανυπόγραφους φακέλους που αφορούν μεταξύ άλλων και την πρόσληψη επιτυχόντων- από το διαγωνισμό του του 1998, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Κύριε υπουργέ

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι εδώ και καιρό δεν έχουν υπογραφεί φάκελοι που αφορούνδιάφορα θέματα των περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης και των υπαλλήλων τους, λιμνάζοντας στο γραφείο σας, χωρίς κάποια αιτιολογία για την καθυστέρησή αυτή.

Η έκπληξή έγινε μεγαλύτερη όταν πληροφορηθήκαμε ότι μεταξύ αυτών των φακέλων που λιμνάζουν βρίσκονται και φάκελοι που αφορούν την πρόσληψη επιτυχόντων-διοριστέων, από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, στις υποστελεχωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να μην υπογράφετε τους φακέλους αυτούς!

 

Δυστυχώς παρ’ όλες τις οχλήσεις μας το τελευταίο διάστημα, στη γραμματεία σας, για να μάθουμε την τύχη και το λόγο που δεν υπογράφονται οι αναφερόμενοι φάκελοι,καμία ενημέρωση δε λάβαμε. Δεδομένης της ανησυχίας μας για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών μας, όπου βασικός παράγοντας είναι η επαρκή στελέχωση τους, σας ερωτούμε ευθέως αν έχετε κάποιο λόγο που δεν υπογράφετε και ποιος είναι αυτός.

Συγκεκριμένα θέλουμε να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν έχουν υπογραφεί, ο υπ’ αριθ.16799/13-3-17 φάκελος (εδώ και 5 μήνες!), που αφορά την ανακατανομή θέσεων επιτυχόντων διοριστέων του ΑΣΕΠ του 1998 ώστε να αποσταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ακολούθως να επιστρέψει στο ΥΠΠΕΘ για την ολοκλήρωση της πρόσληψής τους, καθώς επίσης και ο υπ’ αριθ. 18575/3-7-17 φάκελος που αφορά την πρόσληψη επιτυχόντων διοριστέων του ΑΣΕΠ του 1998.

Οι εργαζόμενοι στις περιφερειακές υπηρεσίες, εξαιτίας της υποστελέχωσης, βιώνουν καθημερινά τραγικές εργασιακές συνθήκες και δεν επιτρέπεται να επιτείνεται, έστω από αμέλεια, η κατάσταση αυτή. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη καταθέσει, ως σύλλογος, δύο αγωγές διότι υπηρεσιακοί παράγοντες εμποδίζουν τη στελέχωσή των υπηρεσιών μας με μετατάξεις. Επιπλέον για το λόγο αυτό σύντομα θα απευθυνθούμε στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δύο αγωγές.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να δείξετε άμεσα την πρέπουσα προσοχή στο θέμα και να υπογράψετε τους φακέλους των υπολοίπωνεπιτυχόντων-διοριστέων του ΑΣΕΠ του 1998 που αφενός θα θέσουν τέρμα στην ομηρία τους και αφετέρου θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες μας.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Loading...


  • europalso   ideascentral