Στις 21/2/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. Βουράκη Ιωσήφ, μετά από αίτημα της ΕΛΜΕ.
Στην συνάντηση θέσαμε τα παρακάτω θέματα:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Α) ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΘΠ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ)
Παρά το γεγονός ότι η ΕΛΜΕ έχει πραγματοποιήσει δυο φορές παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έχει λάβει δυο φορές την σχετική διαβεβαίωση, το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμα λυθεί, όπως ενημέρωσαν την ΕΛΜΕ συνάδελφοι. Ο κ. Βουράκης διαβεβαίωσε ότι έχει την πρόθεση να λύσει το ζήτημα, τόσο για το ΔΘΠ, όσο και για το Βεάκειο. Ζήτησε, ωστόσο, χρόνο προκειμένου να καλυφτεί η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΘΠ, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να συνάψει τις συμβάσεις-συμφωνητικά με τους εξωτερικούς παραγωγούς των παραστάσεων στο ΔΘΠ. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αίτημα της ΕΛΜΕ δεν θα συναντήσει κάποιο εμπόδιο και θα αποτυπωθεί και στην σύμβαση ανάμεσα στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή (εκ μέρους του ΔΘΠ) και των παραγωγών. Για το Βεάκειο ήταν ακόμα πιο αισιόδοξος, μια και οι διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς διενεργούνται απευθείας από τον ΟΠΑΝ. Ουσιαστικά, όσον αφορά το ΔΘΠ, η όποια εφαρμογή της έκπτωσης, πάει για την επόμενη χρονιά. Για το Βεάκειο θα γίνουν προσπάθειες να ισχύσει άμεσα, από το φετινό καλοκαίρι.

Β) ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ο κ. Βουρακης δεσμεύτηκε να λάβει άμεσα απόφαση στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝ, για διάθεση σε μειωμένη τιμή (φοιτητικό) των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, που δεν είναι δωρεάν κι έχουν αντίτιμο (τενις, 5Χ5, beach volley, κολυμβητήριο). Δυστυχώς, όσον αφορά τα κλειστά γήπεδα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες, είναι υπερκορεσμένα.

Γ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΘΠ “ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ”, ΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ κλπ
Διαβεβαίωσε την ΕΛΜΕ ότι τα προγράμματα θα συνεχιστούν κανονικά, ωστόσο ενημέρωσε πως η συμμετοχή των σχολείων του Πειραιά είναι πολύ χαμηλή και οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν σχολεία εκτός Δήμου, αλλά και εκτός ΔΙΔΕ Πειραιά.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει άμεσα για κάθε εξέλιξη.