Δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β στο νομό Λασιθίου

Καλούμε το υπουργείο παιδείας (ως φορέα λειτουργίας) να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη (Β΄ επιπέδου). Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν ανοίγουν προγράμματα για όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά την αναστολή λειτουργίας των διδασκαλείων, την κατάργηση όλων των εκπαιδευτικών αδειών τίθεται πλέον ουσιαστικό ζήτημα σε σχέση με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτά, η μοναδική μορφή επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη) από το κράτος είναι αυτή του Β΄ επιπέδου. Είναι απαράδεκτο η μόνη ανατροφοδοτική και υποστηρικτική δομή που μας έχει απομείνει να μην λειτουργεί στο νομό Λασιθίου, αποκλείοντας τους συναδέλφους από τη δυνατότητα επιμόρφωσης.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» ζητούμε το αυτονόητο.

α) να δημιουργηθούν επαρκή τμήματα για όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

β) να δημιουργηθούν τμήματα επιμόρφωσης για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες- μόνιμοι και αναπληρωτές).

Είναι ζήτημα ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση η λειτουργία τμημάτων κλασικών και μεικτών στο νομό πράγμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκονται μακριά από το κέντρο επιμόρφωσης λόγω της απόστασης μεταξύ των πόλεων του Λασιθίου. Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτημάτων που υπάρχουν ήδη από συναδέλφων που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Ά επιπέδου μέχρι τώρα με συνέπεια να μην μπορούν να συμμετέχουν στην προκήρυξη αυτή.

Σας ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Α επιπέδου να δώσουν εξετάσεις ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση Β επιπέδου.

Επίσης ζητούμε την άμεση αποζημίωση και την παροχή κινήτρων στους επιμορφωτές προκειμένου να στελεχώσουν τμήμα στο νομό Λασιθίου.

Στα πλαίσια της ισόνομης αντιμετώπισης των συναδέλφων όλων των συναδέλφων ζητούμε να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στην επιμόρφωση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος Σαντιμπαντάκη Ελένη