Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2015 - 11:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Στόχος η προαγωγή της υγείας των μαθητών και η ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης

Εκστρατεία δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας (πρώην Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι εν λόγω έλεγχοι περιλαμβάνουν:

* Έλεγχο οπτικής οξύτητας

* Έλεγχο για σκολίωση

* Εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης δια του ελέγχου του βιβλιαρίου υγείας

* Μέτρηση του βάρους και του ύψους σώματος των παιδιών

Για τα παιδιά του δημοτικού θα διεξάγεται επιπλέον:

* Έλεγχος για καρδιακά φυσήματα

* Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Οι παραπάνω εξετάσεις, οι οποίες ανήκουν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής, γίνονται σε προσυνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, την διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου και, φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.

Η εκκίνηση του Προγράμματος έγινε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με τον έλεγχο 100 περίπου παιδιών. Το παρών στην πρώτη ημέρα των εξετάσεων έδωσαν ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου και η πρόεδρος της Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου.

«Η δράση έχει διττό στόχο: Αφενός να εντοπίσουμε σε πρώιμο στάδιο τυχόν προβλήματα υγείας των μικρών Ηρακλειωτών και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αφετέρου να εμφυσήσουμε στους μαθητές την παιδεία της πρόληψης υγείας, που τόσο λείπει από την ελληνική κουλτούρα. Να καταλάβουν, δηλαδή, την αξία του να φροντίζει κάποιος, ακόμα και αυτός που αισθάνεται υγιής, τον τακτικό έλεγχο της σωματικής του κατάστασης. Να μάθουν, ότι η πρόληψη και σώζει αλλά και διατηρεί την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», σχολιάζει σχετικά ο Γιώργος Οικονομίδης.

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής.

dikaiologitika.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral