Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων: Απαιτείται επιστημονική μελέτη για την τηλεκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/05/2020 - 12:49 | Author: Newsroom Ipaidia

: Τον προβληματισμό της Αρχής χαρακτήρα εξέφρασε ο Πρόεδρός της Κ. Μενουδάκος μιλώντας σχετικά με την των μαθημάτων στον ΑΝΤ1.

«Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια κάμερα και να παρακολουθεί τι γίνεται σε ζωντανό χρόνο από το να μην φαίνονται τα παιδιά. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να μεταδίδεται μόνο η διδασκαλία και όχι η εξέταση των μαθητών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε: «H Αρχή προς το παρόν έχει υπ’ οψη της μόνο ένα νόμο και αυτός δίνει την δυνατότητα αυτής της παράλληλης εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευσης και για κάποιους άλλους στη φυσική τάξη. Αυτό η Αρχή θεωρεί πως δεν αντίκειται στην προστασία των Δεδομένων. Αυτό που έχουμε είναι νόμιμο. Περιμένουμε όμως και το υπόλοιπο».

Σχολεία: Τι θα ισχύσει τελικά με τις κάμερες

«Το υπόλοιπο είναι μία Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει τα Μέσα παροχής της τηλεδιδασκαλίας, της παράλληλης με την διδασκαλία στην τάξη. Αυτή η Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί μετά από μία μελέτη αντικτύπου, δηλαδή μία επιστημονική μελέτη που θα μελετώνται τα μέτρα για την αποτροπή ή την μείωση των κινδύνων στον ελάχιστο βαθμό».

«Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια κάμερα και να παρακολουθεί τι γίνεται σε ζωντανό χρόνο από το να μην φαίνονται τα παιδιά. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να μεταδίδεται μόνο η διδασκαλία και όχι η εξέταση των μαθητών».

«Η δυνατότητα προσφυγής στο ΣΤΕ βεβαίως υπάρχει καθώς και το ένδικο βοήθημα της αναστολής. Μπορεί να ζητηθεί αναστολή από το ΣΤΕ. Θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις να πιθανολογείται είτε μεγάλος κίνδυνος είτε ότι η απόφαση είναι μη νόμιμη.»

Πέτσας: Ο κ.Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία και παραπληροφορεί για τις κάμερες

ΟΛΜΕ για κάμερες: Αν ο κηδεμόνας δε συναινεί, το παιδί του δε μπορεί να εκτίθεται

«Με το βλέμμα μόνο στις κάμερες μένουν αόρατοι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την Παιδεία» • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: