Πρακτική Άσκηση – Ειδική Αγωγή: Εκεί που η κοινή λογική δεν είναι καθόλου κοινή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/02/2021 - 10:36 | Author: Newsroom Ipaidia

Άλλη μια αναστολή για τις με φυσική παρουσία επιβλήθηκε ως τις 01/03/2021 και ώρα 6:00. Το εν λόγω μέτρο έχει επιβληθεί από τις 07/11/2020 και ανανεώνεται συνεχώς από τότε.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση αφορά στα μεταπτυχιακά με συνάφεια με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία όπου οι φοιτητές καλούνται (βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στα εν λόγω μεταπτυχιακά) να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον το 60% της πρακτικής τους άσκησης στις δομές όπου αυτή υλοποιείται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Συρίγος πρόσφατα δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ για τις πρακτικές ασκήσεις ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα, μιλώντας για φοιτητές «εγκλωβισμένους» από πέρσι το Μάιο! Ανέφερε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά η υφιστάμενη επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα! Μάλιστα, δήλωσε ότι ούτως ή άλλως, μέχρι τις 22/02 υπάρχουν εξεταστικές περίοδοι, αγνοώντας το γεγονός ότι σε κάποια προγράμματα στο καταληκτικό εξάμηνο σπουδών υπάρχει μόνο η πρακτική άσκηση.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί ότι πέρσι η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι δε θα χανόταν το εαρινό εξάμηνο του 2020.

Ο κοινούς νους διερωτάται:Αφού θεωρείται επικίνδυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού η ύπαρξη 1-2 φοιτητών ανά αίθουσα με λίγους μαθητές (μιας και μιλάμε για δομές ΕΑΕ), γιατί το ΥΠΑΙΘ δεν προβαίνει σε αναμόρφωση του πλαισίου των εν λόγω πρακτικών ασκήσεων, ώστε εν μέσω πανδημίας να μπορούν να υλοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου εκτός δομών (με βίντεο, εργασίες κτλ.), όπως γίνεται με πρακτικές ασκήσεις άλλων προγραμμάτων εν μέσω πανδημίας;

Αλλά, επειδή όπως είπε ο Βολταίρος, η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή, ίσως αυτό να γίνεται για την αναβάθμιση της παιδείας… Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Κεραμέως και ο κύριος Συρίγος ξέρουν.

  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: