Πότε δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/05/2014 - 16:56 | Author: Newsroom Ipaidia

Δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου εάν οι μαθητές δεν διδάχθηκαν Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία.

Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της αντιστοιχίας των τίτλων σπουδών των ξένων σχολείων τα οποία ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του Διεθνούς Απολυτηρίου, χωρίς να διδάσκονται οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας.

Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου παιδείας, το οποίο αναφέρεται σε περιπτώσεις μαθητών αποφοίτων ξένων σχολείων στην Αθήνα, που εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατέχουν τίτλους ΙΒ που έχουν εκδοθεί έχοντας οι μαθητές αυτοί διδαχθεί τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΙΒ, αλλά χωρίς οι μαθητές αυτοί να έχουν διδαχθεί επί πλέον Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ελληνικού Γενικού Λυκείου. kathigitis.org

Loading...


  • europalso   ideascentral