Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πότε μπορούν να ανοίξουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πότε μπορούν να ανοίξουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

: Ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, πρότεινε σε συνέντευξη του να γίνει το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων μετά το Πάσχα, ενώ τα Λύκεια να ανοίξουν άμεσα για τις Πανελλήνιες 2021.

 

Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τοποθετεί την κορύφωση του σημερινού κύματος της πανδημίας από τον , με 3.000 ημερήσια κρούσματα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ για τη συνέχεια κάνει λόγο για αποκλιμάκωση, ενώ μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ δίνει τις δικές του εκτιμήσεις για τις ημερομηνίες που μπορεί να ανοίξει στο lockdown το λιανεμπόριο, η εστίαση καθώς και τα , Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να βιαστούμε και να προχωρήσουμε σε άμεσα ανοίγματα τομέων της αγοράς αλλά και των , τα οποία εκτιμάει ότι πρέπει να γίνουν πολύ αργότερα από τα σενάρια που κυκλοφορούν σήμερα.

Εξαίρεση κάνει μόνο για τα Λύκεια, τα οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού ως καθηγητής και ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν επαρκώς οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις . Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Δημοτικά, ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμάει ότι πρέπει να γίνει ξανά μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Έχω πει στους αρμόδιους τα να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Για άνοιγμα των Λυκείων στις 29 Μαρτίου μιλάω ως καθηγητής, γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα , όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο. Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτήν τη στιγμή, αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε και να γιορτάσουμε στα χωριά μας», τονίζει.

Lockdown: Ημερομηνίες «κλειδία» για σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση

Άνοιγμα σχολείων – Γκίκα: Δυστυχώς δεν έχουμε καμία εισήγηση – Τι είπε για παράταση σχολικού έτους

Lockdown – Βατόπουλος: Με ποιά σειρά πρέπει να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !