ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Αίτημα προς ΚΕΠΑ για επίσπευση έκδοσης πιστοποιητικών Αναπηρίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2019 - 19:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Π.Α. ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αξιότιμη κα Υπουργέ
Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από όλους μας τη μεγάλη δυσκολία που βίωσε η κοινωνία μας στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, την εξαθλίωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των αναπήρων και τη μεγάλη ανεργία που καταρράκωσε την Ελληνική Οικογένεια.
Σήμερα, μέσα από τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και της εξόδου από τα μνημόνια, μπαίνει σε προτεραιότητα η υποστήριξη των δομών της Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης με προσλήψεις ενός σημαντικού αριθμού Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού.

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε από το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί είναι δείγμα ευαισθησίας προς τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μεταξύ των υποψηφίων για διορισμό, Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού υπάρχουν και άτομα που επίσης ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με Αναπηρία την οποία η πολιτεία σέβεται, αναγνωρίζει και υποστηρίζει με επί πλέον μοριοδότηση.
Δυστυχώς όμως ένας αριθμός των υποψηφίων αυτών βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση της αναμονής για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα ΚΕΠΑ, μια διαδικασία η οποία αποδεικνύεται χρονοβόρα με αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους αφού οι προθεσμίες υποβολής των πιστοποιητικών αναπηρίας είναι ασφυκτικές.

Με δεδομένο ότι οι πίνακες των υποψηφίων θα είναι κλειστοί για τα επόμενα τρία χρόνια, απαγορεύοντας την προσθήκη οποιουδήποτε επί πλέον στοιχείου που αφορά στην μοριοδότηση, γίνεται αντιληπτό ότι τα άτομα με αναπηρία θα βιώσουν έναν αποκλεισμό άδικο με πολύ αρνητικές συνέπειες.

Είναι γνωστό το πολυάριθμο και δύσκολο έργο των ΚΕΠΑ στο να ανταποκριθούν στα αιτήματα πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της έγκαιρης απόκτησης των βεβαιώσεων αυτών από τα άτομα που είναι υποψήφια για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, αιτούμεθα την παρέμβασή σας ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση των αιτήσεων των υποψηφίων.

Μία θετική έκβαση αυτού του θέματος είναι βέβαιο ότι θα πιστωθεί στις θετικές σας ενέργειες υπέρ των ατόμων με αναπηρία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral