Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2019 - 12:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕ (5/3/2019) ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ στις 5/3/2019 υπήρχαν δέκα θέματα. Στη διάρκειά του προστέθηκαν κι άλλα.

Θέμα 1ο: Λειτουργία της ΕΛΜΕ: Ο πρόεδρος δικαιολόγησε τη στάση του και του γραμματέα της ΕΛΜΕ για προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. την οποία αρνήθηκε να στείλει στα σχολεία, λέγοντας ότι δεν υπήρχε απόφαση. Απόφαση υπήρχε και αποκαθιστούσε την αλήθεια γιατί το ΠΑΜΕ συμπεριέλαβε την ΕΛΜΕ σε αυτές που καλούσαν σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χωρίς να έχει απόφαση του Δ.Σ. Επειδή ακριβώς υπήρχε απόφαση της ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ αναγκάστηκε και απέσυρε την ΕΛΜΕ από οργανωτή της συγκέντρωσής του. Οι Παρεμβάσεις ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την λαθροθηρία του ΠΑΜΕ και την άρνηση του προέδρου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας να στείλει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. Στην απόφαση αυτή του Δ.Σ. (είχε ψηφιστεί από Παρεμβάσεις, Αγωνιστικές Κινήσεις και ΣΥΝΕΚ) διευκρινίζονταν ότι η Ε ΕΛΜΕ δε συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ 30/1/2019 και 12/2/2019 σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 103 του συντάγματος. Ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ που είχε ψηφίσει την ανακοίνωση απέσυρε την ψήφο του, οπότε θεώρησαν ότι δεν υπήρχε απόφαση για να σταλεί στα σχολεία!

Το 2ο ζήτημα “λειτουργίας της ΕΛΜΕ” που έθεσε ο πρόεδρος ήταν το “ασυμβίβαστο”, όπως είπε, της διπλής ιδιότητας του Χρήστου Ζαγανίδη, ο οποίος έχει εκλεγεί αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και είναι συγχρόνως μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ως τον Ιούνιο. (Οι Παρεμβάσεις αλλάζουμε κάθε χρόνο τους εκπροσώπους μας στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ). Οι εκπρόσωποι των ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ επικαλέστηκαν γενικόλογο άρθρο του καταστατικού της ΟΛΜΕ και συμφώνησαν ότι αυτό είναι πρόβλημα λειτουργίας της ΕΛΜΕ και πρέπει να κοινοποιηθεί! Μέχρι σήμερα όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εκλογές των αιρετών συμμετείχαν ως υποψήφιοι σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και το ίδιο έγινε και στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών. Ποτέ δεν τέθηκε για κανέναν θέμα γιατί συμμετείχε στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, και ούτε για κανένα μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που εκλέχτηκε και έμεινε και αιρετός. Η στάση αυτή των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία της ΕΛΜΕ τις αποφάσεις της οποίας ποτέ δεν υλοποιούσαν. Υπάρχει γιατί οι Παρεμβάσεις που συμμετέχουν πλέον στο ΠΥΣΔΕ, καθημερινά αποκαλύπτουν το βεβαρυμμένο παρελθόν των παρατυπιών και των εξυπηρετήσεων Διοίκησης και των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των αιρετών της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ, τώρα και της αναπληρώτριας προέδρου του ΠΥΣΔΕ, μέλους της παράταξης των ΣΥΝΕΚ, η οποία παρόλο που είναι μέλος του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ και έκανε χρήση μειωμένου ωραρίου, ψηφίζει σταθερά ενάντια στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και του κλάδου. Το ΠΑΜΕ σταθερά για τις παρατυπίες συντάσσεται με τη διοίκηση (παρατυπία για γυναίκα αιρετού της ΔΑΚΕ, παράτυπη απόσπαση ως υπεύθυνη του προσφυγικού πρόπερσι της αν. προέδρου του ΠΥΣΔΕ, κρύψιμο κενών στην ειδική αγωγή, κ.ά.) Η ιερά συμμαχία ενάντια στις Παρεμβάσεις καλά κρατεί και φτάνει και στο ίδιο το ΠΥΣΔΕ όπου δίνουμε μάχες για να υπάρξει διαφάνεια, αντικειμενικότητα και κριτήρια στις τοποθετήσεις.

Παραίτηση αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, μέλους των Παρεμβάσεων. Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ τις οποίες μετέφερε στη Γ.Σ. των Προέδρων 23/2/2019 η αντιπρόεδρος όπου συμμετείχε καθώς ο πρόεδρος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Σημειώνουμε ότι οι παρατάξεις ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ με κοινό κείμενο από το μέιλ του σωματείου κατήγγειλαν με ψέματα την αντιπρόεδρο στη Γ.Σ. Προέδρων ότι δεν υπήρχε απόφαση Γ.Σ., αμφισβητώντας και την αντιπρόεδρο, και το σωματείο και τις διαδικασίες του, όπως ορίζονται από το καταστατικό. Στη Γ.Σ. οι αντίστοιχες παρατάξεις αρνήθηκαν να μετρήσει η αρνητική ψήφος της Γ.Σ. στην εισήγηση της ΟΛΜΕ και παρέπεμψαν το ζήτημα να συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεδρίασή του στις 26/2 αποφάσισε τελικά να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Ε ΕΛΜΕ στο αποτέλεσμα της συνέλευσης προέδρων. Μετά την άρνηση των τριών παρατάξεων να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Γ.Σ. και δεν αποδέχονται ούτε την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων υπέβαλε την παραίτησή της, θεωρώντας πως οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. υπονομεύουν τη λειτουργία του σωματείου με κάθε τρόπο.

Θέμα 3ο: Θεματική βδομάδα, Νέο Λύκειο, προσοντολόγιο: καταθέσαμε κείμενο σχετικά με τη μη υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των συναδέλφων στη θεματική εβδομάδα και συνδικαλιστική κάλυψη όσων δεν συμμετέχουν. Αποφασίστηκε η ΕΛΜΕ να εκδώσει ανακοίνωση. Τα άλλα θέματα δε συζητήθηκαν.

Θέμα 5ο: Αξιολόγηση ενισχυτικής: καταθέσαμε κείμενο με το οποίο καλούνται οι συνάδελφοι να μη συμπληρώσουν τους πίνακες περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών της ενισχυτικής με τους οποίους θα αξιολογούνται και οι συνάδελφοι που εργάζονται στην ενισχυτική. Αποφασίστηκε η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Θέμα 9ο: Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών και ποσού 25% των συναδέλφων της διαθεσιμότητας. Με βάση το κείμενο των πέντε ΕΛΜΕ-Θ για την κινητοποίηση 19/2/2019, καταθέσαμε κείμενο με το οποίο αποφασίζουμε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα για τα θέματα της διαθεσιμότητας, όταν οριστεί συνάντηση με την υφυπουργό και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων, εφόσον η ΟΛΜΕ αρνηθεί, από τις ΕΛΜΕ.

Θέμα 10ο: ψηφίσματα. Αποφασίστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ευβοίας, Χαρά Νίκα, η οποία διώκεται από το ΔΔΕ Ευβοίας, την Περιφέρεια και το Υπουργείο με ΕΔΕ με την απαράδεκτη κατηγορία για “ανάρμοστη κριτική στη διοίκηση”!

Τα άλλα θέματα δε συζητήθηκαν (αξιολόγηση, νέο Λύκειο, προσοντολόγιο / διορισμοί / αναπληρωτές, Σ.Δ.Ε., αναδρομικά, επίσκεψη αλληλεγγύης, ψηφίσματα, κ.ά.) )

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και γραμματέας έθεσε το θέμα της συμμετοχής στην κινητοποίηση των σωματείων του ΠΑΜΕ στις 14/3/2019 για την αναθεώρηση του άρθρου 103 του συντάγματος με το οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ. Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων μείναμε σταθεροί στην άποψή μας ότι το αίτημα για “μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου” υποβαθμίζει το μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών το Γενάρη που είχε αίτημα “μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και κατάργηση του προσοντολόγιου” για το οποίο δε γίνεται λόγος πουθενά στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και μεταφέρει τον αγώνα των εκπαιδευτικών στην κομματική αντιπαράθεση στη Βουλή. Σημειώνουμε ότι την ίδια μέρα οργανώνεται κινητοποίηση από το Συντονιστικό αναπληρωτών και αδιόριστων το οποίο εκτιμά ότι ο αγώνας για την κατάργηση του προσοντολόγιου και τη μη εφαρμογή του πρέπει να συνεχιστεί. Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ και των Αγωνιστικών Κινήσεων εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το πλαίσιο – περιεχόμενο της κινητοποίησης που οργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά συμφώνησαν στη διαμαρτυρία(!)

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Παρέμβασης στο Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για όλα τα ζητήματα και να καταθέτουμε κείμενα και προτάσεις γι’ αυτά. Ζητάμε να γίνει νέο Δ.Σ. την Τρίτη 12/3.

Σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης για την ανασύσταση της ιεράς συμμαχίας στην ΕΛΜΕ.

Loading...
  • ideascentral

    europalso