Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει στην ύλη λόγω κορονοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2021 - 08:13 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 06/01/2021 - 16:00

:  Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr τι ανακοινώθηκε για την ύλη στις Πανελλήνιες 2021. Μείωση ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα για στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανακοινώνει σύντομα το υπουργείο Παιδείας.

Το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) ανακοινώθηκε ότι θα γίνει  από τη Δευτέρα 11/1/2021. Μέσα στη βδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την μείωση της ύλης λόγω των συνθηκών που ακολούθησαν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Αλλαγές θα υπάρξουν στις και θα επηρεάσουν περίπου 100.000 μαθητές της Γ' Λυκείου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Tο υπουργείο Παιδείας δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα αν τα μέτρα θα εφαρμοστούν από το 2021 αλλά ο στόχος είναι αυτός. Ωστόσο, οι αλλαγές αφορούν στη θεσμοθέτηση βάσης εισαγωγής από κάθε τμήμα και κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου, σε δύο φάσεις, οι οποίες μαζί με την κατάργηση τμημάτων, θα προκαλέσουν και την μείωση του αριθμού των θέσεων στα ΑΕΙ και χιλιάδες νέους εκτός της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με όλες τις βαθμίδες και την ύλη στις Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές που αιφνιδίασαν τους υποψήφιους

Τι προβλέπουν οι αλλαγές στις πανελλήνιες 2021

Θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα. Τα παραπάνω, όπως υποστηρίζει η κυρία Κεραμέως «θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ και της δυνατότητας κάθε τμήματος να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό του προφίλ, ενώ τα πανεπιστήμια θα έχουν αποφασιστικό ρόλο τα ΑΕΙ στην εισαγωγή των φοιτητών. Αναμένεται μείωση του ποσοστού μη ολοκλήρωσης των σπουδών, που σήμερα πλησιάζει το 30% του συνόλου».

Η διαδικασία εισαγωγής θα γίνεται σε δύο φάσεις

Φάση Α: συμπλήρωση του με περιορισμένο αριθμό επιλογών (σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα).

Φάση Β: ακολουθεί την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α, συμμετέχουν μόνον οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα Τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α. Στόχος των αλλαγών αυτών, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας «θα είναι η ενθάρρυνση των συνειδητών επιλογών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, η μείωση του αριθμού επιτυχόντων σε σχολή «τυχαίας» επιλογής, η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών με συμμετοχή φοιτητών που επιλέγουν στοχευμένα τα εν λόγω τμήματα, η μείωση της ανάγκης μετεγγραφών».  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: