: Την ανησυχία τους εκφράζουν οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας για την καταλληλότητα των σχολικών αιθουσών μετά τον σεισμό του Μαρτίου.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους, έχουν μείνει τρεις μέρες για την έναρξη των , και σε αρκετά εξεταστικά κέντρα του Νομού Λάρισας και ειδικά σε όσα βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από το  σεισμό της 3-4/3/2021, υπάρχει έντονη ανησυχία για την αντιμετώπιση ενός σεισμού κατά την ώρα της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Παρ’ όλο που το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών από την προσωρινή  Διευθύντρια της ΔΔΕ Λάρισας, δεν δόθηκε από την πλευρά της καμία οδηγία για την αντιμετώπιση του πιθανού προβλήματος. Η προσωρινή Διευθύντρια της ΔΔΕ Λάρισας επαναλάμβανε συνεχώς ότι θα πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο ενεργειών του ΟΑΣΠ. Όμως, το μνημόνιο αφορά την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και όχι τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπάρχουν  πολλά ερωτήματα που απασχολούν τους Προέδρους των για τις ενέργειες που θα πρέπει ακολουθήσουν, στην περίπτωση που συμβεί μία σεισμική δραστηριότητα μετά την εκκένωση του σχολείου, όπως προβλέπει το μνημόνιο ενεργειών του ΟΑΣΠ.

1.     Μετά την εκκένωση του σχολείου από τους υποψηφίους και την τήρηση όλων των ενεργειών του μνημονίου θα ενημερωθούν οι γονείς να έλθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους;

2.     Οι υποψήφιοι/ες θα μπουν ξανά στις αίθουσες και θα συνεχίσουν να γράφουν;

3.     Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων, όταν θα υπάρχει μία σοβαρή αναστάτωση στη διεξαγωγή των εξετάσεων;

4.     Πόσο χρόνο θα έχουν, για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους;

5.     Θα βαθμολογηθούν σε αυτά που έχουν γράψει μέχρι την ώρα εκδήλωσης του σεισμού;

6.     Θα γίνει εξέταση του μαθήματος άλλη ημέρα;

7.     Θα πάνε όλα τα μαθήματα  στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου;

Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργήσουμε αναστάτωση στους υποηφίους/ες, όμως, θέτουμε το θέμα επειδή τέθηκε από τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων και δεν δόθηκαν απαντήσεις. Ελπίζουμε ότι μέχρι την έναρξη των εξετάσεων θα έχουν σταλεί οδηγίες στα εξεταστικά κέντρα για την αντιμετώπιση πιθανής  σεισμικής δραστηριότητας και ευχόμαστε ολόψυχα να μη συμβεί και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους και όλες τις υποψήφιες κάθε επιτυχία και ελπίζουμε ότι δε θα συμβεί οτιδήποτε που θα αναστατώσει την προσπάθειά τους. Τους λέμε ότι οι εξετάσεις είναι μία από τις πολλές μάχες που θα δώσουν στη ζωή τους. Η ζωή δεν τελειώνει με την επιτυχία ή αποτυχία στις εξετάσεις. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι συνάδελφοι που είναι στις  Λυκειακές Επιτροπές, που είναι επιτηρητές, που θα εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα ως βαθμολογητές   θα σταθούν στο ύψος τους όπως πάντα, προασπίζοντας τον αδιάβλητο θεσμό των .

Είμαστε σίγουροι  ότι θα είναι δίπλα στους υποψήφιους και τις υποψήφιες δίνοντας τους το αίσθημα της ασφάλειας, της ηρεμίας για να μπορέσουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.