Πανελλήνιες 2020: Διαμαρτυρία αποφοίτων για το 10% στο ΕΠΑΛ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2020 - 12:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Αγαπητή κυρία Κεραμεως και κυρία Ζαχαράκη! Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε 1 μεγάλο σφάλμα που εσείς καλέστε να διορθώσετε.Η διαφήμιση για το ΝΕΟ κατεύθυνε ένα μεγάλο μέρος μαθητών από ΓΕΛ να γραφτούν στην Β ΕΠΑΛ βάσει όμως του ποσοστού που έδινε σε ΤΕΙ 20%.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως πέρσι μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ καταργώντας το 20% και μετατρέποντας το σε 10%.

Αυτοι οι μαθητές που γράφτηκαν με τα τότε δεδομένα του 2018 έδωσαν φετος. Αντιλαμβανεστε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν βγουν οι ! Θα μείνουν έξω μαθητές και ειδικά στον Τομέα Υγείας -γιατι εκεί υπήρξε μεγάλη αύξηση εγγραφών- οι οποίοι έχουν υψηλά μόρια! Μαθητές και γονείς ξόδεψαν φυσικές και υλικές δυνάμεις επενδύοντας σε μια ακόμη φούσκα που έσκασε πέρσι ως μη αναμενόμενη!Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να πληρώνουν τις εκάστοτε αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος κ αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί το παράλογο που θα συμβεί για άλλη μια φορά σε αυτήν την κοινωνία!

Η κατάφωρη αδικία πρέπει να διορθωθεί και τουλάχιστον να μην την πληρώσουν οι μαθητές που μπήκαν στην Β ΕΠΑΛ το 2018 σημερινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια της χώρας μας.

Ελπιζω να λάβετε σοβαρά υπόψιν το πρόβλημα και να το διορθώσετε προκειμένου να μην πέσει στις πλάτες των μαθητών το βάρος των αλλαγών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!  Απόφοιτος ΕΠΑΛ τομέα υγείας και πρόνοιας  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: