Τι αναφέρει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς:

Να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία!
Να καταργηθεί η τιμωρητική διάταξη για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας
που ορίζει την υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test covid 19.
Αποτελεί πραγματική πρόκληση να μπορεί να μπαίνει στο χώρο του σχολείου ο οποιοσδήποτε, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και να αποκλείεται η πρόσβαση σε αυτό μόνο των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων. Είναι μέτρο τιμωρητικό και εκδικητικό και πρέπει να καταργηθεί αμέσως!

Η ΕΛΜΕ επανέρχεται κι επισημαίνει το απαράδεκτο καθεστώς που υφίστανται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. Με Υπουργική Απόφαση ενώ η  επιστροφή στα θρανία έγινε χωρίς κανένα μέτρο, για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και προσωπικό ορίζεται ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π., καθώς και το προσωπικό των σχολείων, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη. Η νέα ΥΑ δεν σταματάει όμως εδώ, ορίζει εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού αν δεν τηρούνται τα παραπάνω. Τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των σχολείων είναι αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα, ενώ από υγειονομικής άποψης είναι αναποτελεσματικά.
Η κυβέρνηση συνεχίζει με βασική επιλογή να μην ενισχύσει καθόλου το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν έχει πρόβλημα να κλείνει ΜΕΘ, να εξοντώνει γιατρούς σε ατελείωτες εφημερίες, να αφήνει ασθενείς στην τύχη τους σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία με ράντζα στους διαδρόμους και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ χιλιάδες έμπειροι υγειονομικοί παραμένουν εκτός ΕΣΥ επειδή είναι ανεμβολίαστοι…

Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να δείξει με το δάχτυλο τους εργαζόμενους για να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της. Μετέτρεψαν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Αντί λήψης μέτρων, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό ανοίγοντας άλλον έναν ακόμα δρόμο για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις.

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοιού covid 19.

Απαιτούμε: Καμία διάκριση μεταξύ των εργαζομένων. Να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη των ανεμβολίαστων συναδέλφων και η υποχρεωτική διενέργεια τεστ. Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού, που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε δημόσιες δομές. Δωρεάν τέστ για όλους! Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.