Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ευαισθητοποίησης σχολείων και η τελετή βράβευσης Παιδικών Σταθμών στο πλαίσιο του Έργου BEST_U “Best Water Use”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2019 - 14:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ, από την Τετάρτη 10 έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ οργάνωσε ημερίδα, το Σάββατο 13 Απριλίου με θέμα “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορική Διαχείριση & τη Βέλτιστη Χρήση Νερού” και Τελετή Βράβευσης της πιλοτικής δράσης με τίτλο «Στους παιδικούς του δήμου μας βρέχει δράσεις για το νερό» προς τιμήν παιδιών και εκπαιδευτικών των Παιδικών Σταθμών των Δήμων, Θέρμης, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη που συμμετείχαν στην προαναφερθείσα δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου BestU – Best water Use, του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις υπόλοιπες δράσεις της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε., αλλά και των υπόλοιπων εταίρων σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.bestu.eu.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η ταυτότητα και οι βασικές δράσεις του έργου BEST-U από την κα Νατάσα Κασάπη, Γεωλόγο MSc, εκ μέρους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Ακολούθως η κα Δήμητρα Ζερβάκη, EMBA, PMP, TTT-Business Coach, Διαχειρίστρια Έργων, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Γεωπόνος μίλησε για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση την Εποχή της Ευελιξίας. Η κα Κατερίνα Χριστοδούλου, Χημικός, Υπεύθυνη Γραφείου Ερευνητικών Προγραμμάτων, Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.  περιέγραψε το τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΥΑΘ με τον Κύκλο της Αποχέτευσης στα Σχολεία». Τέλος η Δρ. Νικολέτα Ριφάκη, Δασκάλα, Δασολόγος, Περιβαλλοντολόγος, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, ανέλυσε την εκπαιδευτική προσέγγιση του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σε θέματα αειφορικής διαχείρισης νερού.

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Θερμαϊκού κος Άγγελος Σαμακοβλής. Την Απονομή των βραβείων στα παιδιά και των πιστοποιητικών στους εκπαιδευτικούς έκαναν, ο Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και αντιδήμαρχος υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Θέρμης κος Σωκράτης Σαμαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, αλληλεγγύης και Δημόσιας υγείας του Δήμου Καλαμαριάς κα Μαρία Παυλίδου.

Επίσης, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. για 5η συνεχή χρονιά συμμετείχε στο φεστιβάλ με περίπτερο στο οποίο φιλοξένησε την Έκθεση Δραστηριοτήτων Παιδικών Σταθμών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα το νερό αλλά και το διαδραστικό Εργαστήριο «Σταγόνα, σταγόνα γεμίζω τις γνώσεις μου για το νερό», στο πλαίσιο του έργου BestU – Best water Use.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε παράλληλα διαδραστικό εργαστήρι με θέμα την ανακύκλωση.

Συγχρόνως η Ανατολική συμμετείχε με εισήγηση που είχε ως θέμα «Προγράμματα εκπαίδευσης. Στόχος η Αειφορία» στην ημερίδα «Κυκλική Οικονομία – Ανακύκλωση-Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Στη διάρκεια λειτουργίας του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους στο περίπτερο της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κος Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας κος Μιχάλης Γεράνης και ο Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος κος Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Την έκθεση επισκέφτηκαν 2800 μαθητές από 47 σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso