Οι θέσεις των ΣΥΝΕΚ για το νέο σύστημα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2019 - 15:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δόθηκε μέσα στην περίοδο των εορτών η πρόταση του Υπουργείου για το σύστημα και καθορίστηκε η περίοδος διαβούλευσης μέχρι τις 4 /1 και η ψήφισή του αμέσως μετά.

ΣΥΝΕΚ

Είναι προφανές ότι οι διαδικασίες αυτές είναι τόσο ασφυκτικές χρονικά που δεν αφήνουν περιθώρια ουσιαστικού διαλόγου με τους φορείς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Επί της ουσίας της πρότασης του υπουργείου έχουμε βασική αντίθεση στην πριμοδότηση αντικειμενικών (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, σεμινάρια), πέραν της προϋπηρεσίας και του βασικού πτυχίου.

 

Έτσι αντικειμενικά υπονομεύεται το βασικό κριτήριο , που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, και υποβαθμίζεται ταυτόχρονα το βασικό πτυχίο.

 

Με ανακοίνωσή μας το Νοέμβρη του 2018  είχαμε τη θέση ότι για εμάς σε κάθε περίπτωση βασικός προσανατολισμός είναι η κατά προτεραιότητα μοριοδότηση όλης της προϋπηρεσίας.

 

Έστω και την τελευταία στιγμή, το υπουργείο πρέπει να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τις ομοσπονδίες παίρνοντας σοβαρά υπόψη τη βασική αυτή θέση. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι συνάδελφοι με τη συσπείρωσή τους και τις διεκδικήσεις τους θα πρέπει να πιέσουν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral