Οφθαλμολογική Κλινική ΔΠΘ: Μελέτη για την αξιολόγηση της ποιότητας ζωής με χρήση μάσκας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/06/2020 - 19:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με δεδομένες τις πρωτόγνωρες αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας η πανδημία της Covid-19 και η επακόλουθη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η ερευνητική ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προχώρησε στη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου αξιολόγησης της ποιότητας ζωής ατόμων που κάνουν χρήση μάσκας προσώπου, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Το ερωτηματολόγιο αυτό αποτελεί «εργαλείο» μιας ευρύτερης μελέτης που εκπονεί η Οφθαλμολογική Κλινική του ΔΠΘ, με σκοπό τη διερεύνηση των συμπεριφορών στη χρήση μάσκας προσώπου ανάλογα με αν το άτομο φοράει γυαλιά ή/και φακούς επαφής καθώς και ανάλογα με το διαθλαστικό σφάλμα. Επιπλέον, ανάμεσα στους σκοπούς της μελέτης είναι η διερεύνηση της αναγκαστικής ανεπαρκούς συμμόρφωσης λόγω μείωσης της οπτικής ικανότητας από τη χρήση μάσκας.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να το συμπληρώσουν στον υπερσύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScn-oNFcBgOL1yNlpeztcMQTPnrwB_b9dhwIC5_W_6E9jw0uA/viewform?fbclid=IwAR0RlVVJTfDP0n06CxUqbXSB7c2xP4aiD69ACTJCXhwLRHUHt5K_aytoVX0

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: