Ο Τάκης Κατσαρός στο ΣΚΑΪ: Επικράτησε η διαχρονική αρχή "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2016 - 10:31 | Author: Newsroom Ipaidia

06-10-16 Ο Τάκης Κατσαρός στο ΣΚΑΪ: Επικράτησε η διαχρονική αρχή "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"

«Κανονικότατα προχωρά η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας, Τάκης Κατσαρός και συμπλήρωσε ότι από χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε τις αναλυτικές οδηγίες για την διδαχή του μαθήματος οι οποίες είναι αναρτημένες και στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Ο διάλογος συνεχίζεται γιατί σε κάθε πρόγραμμα σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι φορείς π.χ. μαθηματικοί, φιλόλογοι, ή η Εκκλησία εν προκειμένω διατυπώνουν τις απόψεις τους οι οποίες λαμβάνονται υπ’ όψιν και όπου χρειάζονται βελτιώσεις, αυτές θα γίνουν τόνισε ο κ. Κατσαρός στο ΣΚΑΙ.

Εξήγησε, επίσης, ότι δίνονται αναλυτικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας για το πως θα συνδυαστούν τα νέα προγράμματα με τα βιβλία των θρησκευτικών τα οποία το Υπουργείο Παιδείας εκτύπωσε και διένειμε από το καλοκαίρι στα σχολεία.

Αναλυτική απάντηση αναμένεται από το υπουργείο Παιδείας και για το ζήτημα της Ιστορίας.

«Είναι καλό να τα αφήνουμε αυτά έξω από την πολιτική αντιπαράθεση, ούτε ο υπουργός Παιδείας ούτε οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είναι ικανοί να επιβάλλουν σε έναν επιστημονικό φορέα με το κύρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τι ακριβώς θα διδαχθεί» υπογράμμισε ο κ. Κατσαρός διευκρινίζοντας ότι προωθείται ο εξορθολογισμός της ύλης για τον Κυκλαδικό, τον Μινωϊκό και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό στο Λύκειο, αφού, είναι περίοδοι της ελληνικής ιστορίας που τα παιδιά έχουν διδαχθεί στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο , ώστε τα παιδιά του Λυκείου να προλάβουν να διατρέξουν όλη την ύλη του βιβλίου που σήμερα δεν διδάσκεται.

Ωστόσο, σημείωσε, ότι πρόκειται για έναν επιστημονικό διάλογο που πρέπει να γίνεται στα αρμόδια όργανα και η πολιτεία πρέπει να τον σέβεται. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso