Στην τελετή λήξης του Γυμνασίου- Λυκείου του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Αυλώνα παρευρέθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων , ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Νίκος Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας και η βουλευτής κ. Γιώτα Κοζομπόλη, πρόεδρος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων. Στον κατάμεστο χώρο του σχολείου ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη τους Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Νίκο Αρμένη και του Γυμνασίου- Λυκείου κ. Πέτρο Δαμιανό, τη Διοίκηση, το Προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς του καταστήματος κράτησης για το έργο τους και την πραγματοποίηση της πρωτότυπης μουσικοχορευτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι μαθητές/-τριες του σχολείου με τη βοήθεια όλων.

Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην αξιέπαινη προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι στηρίζουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία μέσα από προγράμματα υγείας, αγωγής, περιβάλλοντος και πολιτισμού που συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία των νέων για αποκατάσταση και ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός απένειμε βραβεία στους νεαρούς μαθητές συγχαίροντας παράλληλα και τους γονείς τους. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε, είναι αρωγός της συνολικής προσπάθειας να στηριχθεί το δικαίωμα των νεαρών κρατουμένων για μια ουσιαστική ευκαιρία στη μάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ