Νίκη Κεραμέως: Θα γίνουν και άλλα βήματα για να απελευθερωθούν τα πανεπιστήμια από την ανομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2019 - 11:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Την ανάγκη μίας μεγάλης τομής επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας προκειμένου «να αποδοθεί το πανεπιστήμιο σε αυτούς που ανήκει, τους καθηγητές και τους φοιτητές», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και την αποκάλυψη εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επεισόδια σε κατειλημμένους χώρους της σχολής.

«Δεν είναι μια μάχη που κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θα γίνουν και άλλα βήματα για να απελευθερωθεί το πανεπιστήμιο από τα κέντρα ανομίας» πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως κάνοντας λόγο για «συστηματική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα».

Η κ. Κεραμέως παρατήρησε, επίσης, ότι «δεν άκουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός σε πανεπιστήμιο».

Επανερχόμενη στην επιχείρηση της Κυριακής η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να δουν «πόσο μεγάλη είναι η παθογένεια».

Μιλώντας, τέλος, για την αναστολή λειτουργίας 37 που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «το σχέδιο είναι οι διατάξεις για την ενίσχυση της ΑΔΙΠ να έρθουν πριν το τέλος του έτους ώστε μετά να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την αξιολόγηση αυτών των τμημάτων».

«Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, δεν είναι νόμιμο να ιδρύεται πανεπιστημιακό τμήμα χωρίς γνωμοδότηση της ανεξάρτητης αρχής» κατέληξε η κ. .

Νίκη Κεραμέως: Στόχος μας η ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso