: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3, αναφέρθηκε στις και στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο όπως τόνισε είναι μεγάλη προτεραιότητα και θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Δείτε στοτι είπε η υπουργός παιδείας.

Τι είπε η υπουργός παιδείας για και άνοιγμα σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε «προτεραιότητα είναι να. Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες με την επιτροπή των ειδικών». Πριν λίγες ημέρες και , δηλώνοντας πως εάν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως, μίλησε και για το νέο νομοσχέδιο για τα σημειώνοντας πως βασικός σκοπός του είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, ενώ σχετικά με την ελάχιστη , διευκρίνισε ότι «δε θα είναι ίδια για όλους, θα την ορίζουν τα πανεπιστήμια και θα είναι ένα ποσοστό της μέσης επίδοσης των υποψηφίων».

Μεταξύ άλλων η υπουργός παιδείας σημείωσε πως ο αριθμός των επιλογών των σχολών που δηλώνουν οι μαθητές στα μηχανογραφικά τους θα μειωθεί, καθώς στόχος είναι οι φοιτητές να κάνουν συνειδητή επιλογή των σπουδών τους. Όπως τόνισε μάλιστα, υπάρχει ένα 30% των φοιτητών που δεν παίρνει ποτέ πτυχίο.

Σχετικά με την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι θεσπίζεται η ελεγχόμενη είσοδος, και συστήνεται ειδική ομάδα η οποία θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ και θα συνεργάζεται με τα όργανα του .

Αναφερόμενη στην τροπολογία για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων από το υπουργείο, και όχι από τον επαγγελματικό φορέα, τόνισε ότι η αναγνώριση θα γίνεται μόνο εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις και η αναγνώριση δεν άφορα τον ακαδημαϊκό τίτλο. Μάλιστα, σημείωσε πως αν θεωρηθεί απαραίτητο, μπορεί ο υποψήφιος να δώσει και εξετάσεις.

Η υπουργός ανέφερε δε πως υπήρχαν πολλοί απόφοιτοι σε ομηρία, καθώς είχαν καταθέσει την αίτηση αναγνώρισης των επαγγελματικών τους προσόντων, αλλά αυτές δεν εξετάζονταν ποτέ από επαγγελματικούς συλλόγους και επιμελητήρια.