Νέο Σύστημα Διορισμών: Δεν θα μοριοδοτηθούν οι επιτυχίες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2018 - 09:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εν όψει της κατάρτισης του νέου συστήματος εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, θέλουμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας αγανάκτηση και συνάμα απογοήτευση από τα όσα σιγά σιγά έρχονται στο φως, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για την μη μοριοδότηση των επιτυχιών στους γραπτούς διαγωνισμούς που διενήργησε το ΑΣΕΠ.

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Η έστω υποτυπώδης αυτή μοριοδότηση που ίσχυε τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία ασφαλώς και αποτελούσε ψίχουλα μπροστά στην αντισυνταγματική απώλεια των εργασιακών μας δικαιωμάτων με ευθύνη πάντα της διοίκησης, έδινε τουλάχιστον το δικαίωμα της εργασίας σε εκατοντάδες συναδέλφους.

Εφόσον ισχύουν τα όσα ακούγονται, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα βρεθούν οριστικά εκτός από τα εκπαιδευτικά πράγματα δημιουργώντας ένα μοναδικό προηγούμενο.

Η διοίκηση να πράττει για χρόνια αντισυνταγματικά και αντί να διορθώνει τα λάθη της απέναντι στον πολίτη, να τραβά ακόμα και το σωληνάκι του οξυγόνου που τον στηρίζει υποτυπωδώς στην ζωή.

Εάν επαναλαμβάνουμε ισχύουν τα όσα ακούγονται δημοσίως, καλούμε την διοίκηση του υπουργείου να αναλογισθεί την διαχρονική ευθύνη της, ανεξάρτητα από την “κομματική” σημαία που κυματίζει σήμερα στα δημόσια κτήρια.

Η Δημόσια Διοίκηση δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στο Ελληνικό Λαό , έχει συνέχεια άρρηκτη μαζί του και οφείλει να λογοδοτεί διαχρονικά σε αυτόν διορθώνοντας τα λάθη της.

Καλούμε έτσι την διοίκηση του υπουργείου παιδείας να διαχωρίσει το έργο της από τις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα γιατρεύει τις παθογένειες που η ίδια προκάλεσε στους πολίτες.

Στην βάση αυτή ζητούμε να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που να αποκαθιστούν το σύνολο των εκπαιδευτικών με επιτυχία – επιτυχίες στους γραπτούς διαγωνισμούς του .

Ο Αγώνας συνεχίζεται…

Loading...


  • europalso   ideascentral