Μπράτης: "Πού είναι η σύσκεψη και η προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών;"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2017 - 10:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Στη μονιμοποίηση 10.000 δημοτικών υπαλλήλων-που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα- που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχτάμηνο),οι οποίες θα μετατραπούν σε αορίστου,προχωρά η κυβέρνηση , σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ,που παραχώρησε στις 17-1-17 ,ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

του Δ. Μπράτη

Για το σκοπό αυτό φήφισε η κυβέρνηση και σχετική τροπολογία στη βουλή τέλος Δεκέμβρη. Η μονιμοποίηση θα γίνει, όπως ανακοίνωσε, μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Η κυβέρνηση ορθά προχωρεί σε μονιμοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων,εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Όμως εύλογα γεννάται το ερώτημα : Γιατί, αλήθεια, δεν προχωρά και στη των 20.000 και πλέον εκπαιδευτικών , με την ίδια διαδικασία,οι οποίοι δεν έχουν μόνο ένα οχτάμηνο προυπηρεσία ,αλλά φτάνουν και μέχρι 15 χρόνια; Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Και οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν πλέον μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, αφού την τελευταία εξαετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 30000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει προσληφθεί κανείς μόνιμος. Κάθε εξήγηση δεκτή.

Υ.Γ. Είμαστε στη δεύτερη βδομάδα κι όχι μόνο δεν έγινε προκήρυξη για -όπως είχε δηλώσει ο,πάντα αξιόπιστος!!!, κ.Βερναρδάκης-αλλά ούτε καν η διυπουργική σύσκεψη που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει για το θέμα.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: